Namuose žaidę kauniečiai laimėjo 95:80 ir serijoje iki trijų pergalių antrą kartą išsiveržė į priekį (2-1).

„Rytas“ viso sezono metu žaisdamas su principiniais konkurentais kaip įmanydamas saugo savo baudos aikštelę nuo „Žalgirio“ priekinės linijos ir įsiveržti gebančių perimetro žaidėjų.

Šįkart tokios taktikos kaina sostinės klubui buvo per didelė.

„Tokia yra „Ryto“ gynyba – jie verčia mus mesti iš toli, daugelį mūsų provokuoja tritaškiams. Jei juos pataikome, gyvenimas palengvėja. Bet skirtumas tas, kad šįkart atlikome paruoštus metimus, susikūrę tam progas. Žiūrėsime, kaip bus toliau“, – komentavo E. Ulanovas.

18 taškų surinkęs kapitonas antradienį buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, bet negalėjo taupytis ir savoje aikštės pusėje, nors kurį laiką rizikavo žaisdamas su keturiomis asmeninėmis pražangomis.

Anot puolėjo, „Žalgiris“ prisiminė, ką moka geriausiai, ir pasiraitojo rankoves gynyboje. Vis dėlto 31-erių krepšininkas nemano, kad laimėti pavyko lengvai.

„Mūsų pasiūlytas kontakto lygis buvo aukštesnis nei praėjusiame mače Vilniuje – toks, koks ir privalomas finale. Bet nepasakyčiau, kad mes čia kažkaip labai lengvai ir gražiai laimėjome. Varžovas – vertas pagarbos, irgi visai gerai žaidė.

Vis tiek praleidome per daug taškų – kaip ir viso sezono metu žaidžiant su „Rytu“. Medžiagos, kurią reikės išanalizuoti, daug bus ir po šių rungtynių“, – atsiliepė E. Ulanovas.

Finalą jo ekipa gali užbaigti jau ketvirtadienį Vilniuje, nors pernelyg domėtis šia perspektyva dar ne laikas, įsitikinęs E. Ulanovas.

„Serija nesibaigė, puikiai pamename, kokios mums buvo praėjusios rungtynės Vilniuje. Reikia kuo greičiau pamiršti šį vakarą ir susikaupti kitai dvikovai. Neabejoju, kad varžovai kažkiek keis savo taktiką, ką ir mes darome – kas geriau prisitaiko rungtynių metu, tas geriau ir žaidžia“, – dėstė „Žalgirio“ kapitonas.

Rungtynes Nemuno saloje stebėjo 11,5 tūkst. žiūrovų, tarp jų – ir buvę žalgiriečiai Brockas Motumas bei Šarūnas Vasiliauskas, o taip pat daugiau nei pusė tūkstančio svečių aistruolių.

Primename, kad seriją praėjusią savaitę pergalingai pradėjo žalgiriečiai (108:93), bet „Rytas“ netrukus pasiekė revanšą (94:71). Abi ekipos apgynė namų sienas.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją