Pirmojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rato tarpusavio rungtynėse Vilniuje pelnęs 34 taškus, M. Fosteris sekmadienį Kaune jų priskaičiavo 28.

Prisijungus karjeros rezultatyvumo rekordą atnaujinusiam Margiriui Normantui (30 taškų), Lietuvos čempionai laimėjo ir išvykoje – 100:94.

Po rungtynių paklaustas apie M. Fosterį, E. Ulanovas nepuolė liaupsinti varžovo. Vis dėlto sutiko, jog jo dominavimas nėra atsitiktinis.

„Aišku, kad jis motyvuotas žaisdamas prieš mus. Dvejos rungtynės iš eilės – jau ne kažkoks atsitiktinumas, šiaip sau taip negali kartotis. Bet galėjome bent jau išvengti kai kurių pražangų, neleisti jam taip dažnai keliauti prie baudų metimų linijos. Šiek tiek pritrūko šalto proto“, – vertino „Žalgirio“ kapitonas, pats puolime pasiūlęs 8 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus.

M. Fosteris naudojosi kiekviena proga, maža to, nesijautė svečias ir „Žalgirio“ arenos tribūnų atžvilgiu.

„Žinoma, nesmagu prieš fanus, – pasiteiravus apie iššaukiančią „Ryto“ legionieriaus kūno kalbą, atsiduso E. Ulanovas. – Jiems rungtynės su „Rytu“ turbūt buvo svarbiausios šią savaitę ir apskritai sezone. Nepadovanojome jiems labai lauktos pergalės, dėl to turime prisiimti atsakomybę.“


O kurios rungtynės praėjusią savaitę svarbiausios buvo patiems krepšininkams?

„Žinote, mums svarbios visos rungtynės, bet žaidžiame kas dvi dienas. Čia norisi ieškoti paaiškinimo, pavyzdžiui, dėl vangios rungtynių pradžios. Bet absoliučiai visos rungtynės mums svarbios“, – neskirstė E. Ulanovas, su komanda prieš tai nuskynęs dvi pergales Eurolygoje, kurios leidžia išlikti kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

31-erių puolėjo nuomone, būtent pirmame kėlinyje šeimininkai sekmadienį leido „Rytui“ suuosti kraujo kvapą.

„Iš pradžių nusileidome vilniečiams energija. Antroje pusėje šiuo aspektu situaciją aplyginome, bet kadangi jau buvome leidę jiems mėgautis krepšiniu, varžovai primėtė labai daug sudėtingų metimų. Sunku gintis, kai oponentai šitaip pataiko.

Nesakyčiau, kad rungtynių planas šiandien buvo blogiausias dalykas. Patys klysdavome gindamiesi, patikėdavome, kai jie imituodavo užtvaras. Vien po tokių nesusipratimų gavome gal keturis ar penkis tritaškius, nors žaidimo metu apie tai buvo daug kalbama ant atsarginių suolo.

Pabaigoje rungtynės galėjo pakrypti į abi puses, bet jei vertintume visą 40 min. vaizdą, turėjome būti geresni ir kietesni“, – konstatavo E. Ulanovas.

Kita data „Žalgirio“ rungtynių kalendoriuje – ketvirtadienis, kai namuose teks priimti Eurolygos lyderį Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Žinoma, negalės būti nieko panašaus į šiandieninę gynybą. Turime išsivalyti galvas, žaisti žymiai protingiau, nes susidursime su komanda, kuri pati tuo ypač pasižymi“, – į priekį žvelgė E. Ulanovas.

Primename, kad pirmojo rato tarpusavio rungtynes Vilniuje „Rytas“ laimėjo rezultatu 89:85.

Trečią ir paskutinį kartą LKL reguliariajame sezone komandos susitiks balandžio 17 d. Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją