„Žalgirio“ gynybą talžė Nickas Calathesas: paprastai taiklia ranka nepasižymintis rezultatyvių perdavimų meistras drąsiai ėmėsi iniciatyvos mesti iš toli ir pataikė net 5 iš 7 tritaškių.

Iš viso jo sąskaitoje 19 taškų, net 12 rezultatyvių perdavimų ir 32 naudingumbo balai.

Po rungtynių Edgaras Ulanovas pripažino: komanda pirmoje mačo pusėje kiek dvejojo, ieškojo puolant kitų sprendimų, gynyboje prieš N. Calathesą rizikavo, o rungtynių pabaigoje už to šiaudo užsikabinti nebespėta.

„Liūdna. Reikia pripažinti, kad PAO didžiąją dalį mačo kontroliavo, mes pradėjome žaisti tik trečio kėlinio viduryje, kai patekome į situaciją „viskas arba nieko“.

Pradėjome atakuoti iš pirmų opcijų, metėme daug tritaškių, sugrįžome į rungtynes, buvo kažkoks šansas. Bet, vėlgi, „Panathinaikos“ labai talentinga komanda, pelnanti daug taškų ir pirmoje mačo pusėje gavo per daug šansų, kur per laisvai pelnė taškus.

Atsakingiau reikia priimti sprendimus, kartais nedvejoti ir kartu talentingesnius varžovus priversti daugiau dirbti.
Edgaras Ulanovas

Puolant mus išmušė iš vėžių, galėjome kažkur drąsiau pulti, mes ieškojome kažkokių perdavimų, buvo kažkokių dvejonių“, – po rungtynių kalbėjo E. Ulanovas.

– N. Calathesas pataikė 5 tritaškius iš 7-ių bandymų, tai jus nustebino?

– Negali sakyti, kad jis negali pataikyti. Kažkiek rizikos buvo iš mūsų pusės. Aišku, kai pataikė penkis tritaškius, ta rizika baigėsi. Kas žaidžia tokiame lygyje, kiekvienas gali paimt ir vieną dieną įmest penkis tolimus metimus.

Taip, rizikavome, bet, panašu, ne tai nulėmė rezultatą.

– Koks skirtumas tarp vidurio puolėjų Jacobo Wiley ir Georgios Papagiannio? Panašu, kad žaidžiant J. Wiley buvo lengviau užpulti.

– Didelis skirtumas, skirtingo stiliaus žaidėjai. Antroje pusėje pavyko pulti ir žaidžiant G. Papagianniui, kai Jockas Landale'as atšokdavo iki tritaškio linijos.

Iš kitos pusės, Papagiannis pridarė daug bėdų, kai sumetė savo dvitaškius iš po krepšio. Tokį žaidėją reikia atakuoti, nes jis gynyboje ne visai užtikrintai jaučiasi. Tai pasiteisino tuomet, kai žaidėme nebeturėdami ko prarasti.

– Ar „Panathinaikos“ žaidimas kažkiek pasikeitė po trenerių kaitos?

– Kažkuo labai nepasikeitė, nedaug laiko prabėgo, daugiau mažiau viską žinojome, kas gali nubausti, kas iš toli pataikyti.

– Trečias pralaimėjimas iš eilės, ties kuriais aspektais „Žalgirio“ žaidimą reiktų labiausiai gerinti?

– Komandinis žaidimas, atsakingiau reikia priimti sprendimus, kartais nedvejoti ir kartu talentingesnius varžovus priversti daugiau dirbti.


Praėjusiame sezone „Žalgiris“ Atėnų klubą įveikė abu kartus ir iki antradienio vakaro buvo laimėjęs keturias iš penkių pastarųjų akistatų.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę kauniečiai tęs ketvirtadienį dar vienomis namų rungtynėmis – į Lietuvą atvyks stipriausias Serbijos klubas Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)