„Mokykloje turėjau daug gerų draugų, kartu užaugome tame pačiame mieste. Turėjome gerą krepšinio komandą, patekome į valstijos čempionatą. Tai mums buvo rimtas pasiekimas. Tuo laiku mūsų mokyklos krepšinio komanda nebuvo patekusi į šį turnyrą jau ilgą laiką. Buvo smagi patirtis“, – kalbėjo Sent Klaudo mieste Minesotos valstijoje užaugęs krepšininkas.

Amerikietis pasakojo, jog mokyklos laikais labiausiai mėgo istorijos pamokas. Nate‘ui patiko mokytis apie savo gimtosios šalies istoriją.

„Man tai tiesiog patiko. Ypatingai JAV istorija. Turėjau gerą mokytoją“, – tvirtino N. Woltersas.

Visuomet norėjęs tapti profesionaliu krepšininku N. Woltersas tyliai bet užtikrintai siekė savo tikslo. Be to, ir „Žalgirio“ komandoje ramumu iš paprastumu išsiskiriantis įžaidėjas teigia, jog toks buvo ir mokykloje.

„Visuomet buvau tylus ir neišsiskiriantis vyrukas. Augant niekas nesikeitė ir mano charakteryje“, – kalbėjo pašnekovas.

Nors ir užaugo Minesotos valstijoje, kurioje karaliauja ledo ritulys, N. Wolterso tvirtinimu, jis žiemos sporto šakomis neužsiėmė bijodamas gauti traumą ir taip pakenkti savo būsimai krepšininko karjerai. Tiesa, žaidėjas atrado kitą sportą, kuris jam tapo mėgstamas.

„Be krepšinio žaidžiau ir tenisą. Tiesiog norėjau užsiimti dar kai kuo, ne vien krepšiniu. Tai puikus sportas, ypatingai smagu juo užsiimti po krepšinio sezono. Turiu draugų žaidžiančių tenisą, todėl galime smagiai praleisti laiką“, – aiškino žalgirietis.

Mokykloje, kaip teigia krepšininkas, jis išmoko darbo etikos.

„Tikriausiai išmokau, jog reikia sunkiai dirbti. Turėjau gerus mokytojus ir trenerius, kurie įteigė, jog reikia sunkiai dirti. Sporte turi dirbti sunkiai“, – pasakojo N. Woltersas.

Jau vienuoliktus metus iš eilės Kauno „Žalgiris“ kviečia jaunuosius krepšinio gerbėjus dalyvauti akcijoje „Žalgiris – tavo mokykloje“.

Akcijos metu, kaip ir ankstesniais sezonais, mokyklos registruojasi ir lankosi Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse, o aktyviausia mokykla sulaukia ypatingos dovanos – besibaigiant mokslo metams visi žalgiriečiai atvyksta pas juos į mokyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)