Dėl vietos atkrintamosiose varžybose kovojantys „Šiauliai“ šeštadienį 98:88 (22:25, 26:15, 14:25, 26:33) įveikė turnyro lentelės kaimynę „Dzūkijos“ ekipą.

Saulės miesto komanda vos nepaleido devintosios pergalės iš savo rankų, tačiau permainingose rungtynėse galiausiai įrodė savo pranašumą prieš Alytaus „Dzūkiją“ (9/18).

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo sėkmingesnis Antano Sireikos auklėtiniams. Šiauliečiai po pirmų 10 minučių turėjo 3 taškų persvarą (25:22), tačiau šeimininkai suaktyvino savo gynybą bei į ilgąją pertrauką Alytaus krepšininkai išėjo turėdami 8 taškų pranašumą (48:40).

Antroje rungtynių pusėje „Šiaulių“ krepšininkai nebeleido laisvai jaustis savo varžovams. Suėmę į nagą alytiškius jie trečiąjį kėlinį laimėjo 25:14 ir susigrąžino trijų taškų persvarą. Paskutiniajame ketvirtyje A. Sireikos auklėtiniai nemažino tempo, sėkmingai išnaudojo svao lyderius bei šventė trečiąją pergalę iš eilės.

Nugalėtojų komandoje karjeros rungtynes sužaidė Martynas Varnas. 24 metų puolėjas pelnė 22 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

„Dzūkija“: P. Danisevičius 19, P. Marinelli ir T. Rinkūnas po 15, G. Staniulis 13.

„Šiauliai“: M. Varnas 22, A. Van Vliet 18, A. Urbutis ir K. Berzinis po 15, E. Fridrikssonas 13.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)