„Tiek patiems žaidėjams, tiek miestiečiams labai svarbu, kad sulaukėme tarptautinių rėmėjų dėmesio, – sako Jonavos rajono meras Eugenijus Sabutis. Konkuruojant su didžiaisiais Lietuvos miestais dėl lėšų pritraukimo, bendradarbiavimas su vietos ar užsienio investuotojais reikšmingas visiems mažesniems miestams. Nors Jonava yra geografiškai patogioje vietoje, dažniau investicijos plaukia į netoliese esantį Kauną, galintį pasigirti įvairesnėmis pramonės šakomis, didesne kvalifikuotos darbo jėgos pasiūla.“

Mero teigimu, siekdami pritraukti Lietuvos ar užsienio investuotojus, regionai turėtų ieškoti konkurencinių pranašumų, galinčių sudominti verslininkus. Jonavai, didžiausią dėmesį skiriančiai sporto renginiams ir infrastruktūros vystymui, pavyko sudominti turkų bendrovę „Sintek“, kurios vadovai itin mėgsta krepšinį ir ne vienus metus stebi Lietuvos rinktinės ir klubų rezultatus.

„Manome kad krepšinis sujungia skirtingas šalis, kultūras ir žmones. Mūsų tikslas – tapti kultūrinių mainų tiltu tarp Turkijos ir Lietuvos, – sako vienas įmonės „Sintek“ įkūrėjų Onuras Atakay. – Man, kaip krepšinio mėgėjui ir buvusiam žaidėjui, garbė būti jūsų šalies krepšinio kultūros dalimi. Nuoširdžiai tikiu, kad drauge mums pavyks pasiekti dar daugiau pergalių.“

Nors lietuviams turkų įmonė dar mažai žinoma, Turkijoje ir pasaulyje „Sintek“ laikoma viena inžinerinių ir konsultacinių paslaugų bei statybos projektų vystymo lyderių. Įmonė skaičiuoja keturioliktus veiklos metus ir teikia tokias paslaugas kaip projektavimas, projektų įgyvendinimas, eksploatavimas ir priežiūra, skiria daug dėmesio aplinkai ir žmogiškųjų išteklių valdymui.

Pasak O. Atakay, lietuviai gali didžiuotis profesionaliu žaidimo lygiu, tapusiu tikru pavyzdžiu visoje Europoje. Būtent neišmatuojama meilė žaidimui paskatino Turkijos verslininkus atkreipti dėmesį į krepšinio talentus Jonavoje.

Kovingą žaidėjų dvasią ir potencialą pirmiausia įžvelgė gerai žinomas Turkijos krepšinio treneris Muratas Didinas. Jis didžiąją karjeros dalį praleido Turkijoje, Vokietijoje ir Italijoje, yra ne kartą lankėsi Lietuvoje, kurią vadina dar vienais savo namais. Treneris pasiūlė „Sintek“ atstovams atvykti į mūsų šalį – susitikimai tarp klubo ir potencialių investuotojų virto bendradarbiavimu tarp kitąmet 50-ies metų jubiliejų švęsiančio Jonavos „Sporto klubo“ ir Turkijos įmonės.

Šiemet paskelbta „IBM Global Location Trends 2018“ ataskaita rodo, kad pagal tiesioginių užsienio investicijų projektų planuojamų sukurti darbo vietų milijonui gyventojų Lietuva pakilo iš 15 į 2 vietą pasaulyje. Lietuva, kaip investavimui patraukli valstybė, užsienio verslininkus vilioja ne tik didžiaisiais miestais – auga susidomėjimas ir regionais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)