Neįtikėtiną solo pasirodymą Panevėžyje surengė vienintelis vidurio puolėjas svečių gretose Sametas Geyikas.

29-erių 206 cm ūgio turkas suvertė 32 taškus ir užsitarnavo 35 naudingumo balus, o jo vedamas „Turk Telekom“ nugalėjo 77:75 (24:19, 16:18, 20:18, 17:20).

Išlyginti rezultatą paskutinę dvikovos sekundę galėjo Dovydas Giedraitis, bet skubėdamas nepataikė iš po krepšio.

Šeimininkų neišgelbėjo nei 45:28 laimėta kova „po lenta“, nei 22 puolime sugriebti atšokę kamuoliai.

Prieš tai „Lietkabelis“ Europos taurės varžybose namuose buvo laimėjęs 6 mačus iš eilės, o Ankaros atstovai išvykoje nuskynė vos antrą pergalę šiame sezone.

Turkijos ekipa pradėjo akistatą 5:0. „Lietkabelis“ puolime greitai surado kontrargumentų, tačiau po savuoju krepšiu turėjo didelių bėdų stabdydami S. Geyiką, kuris per pirmas 5 min. spėjo pelnyti 8 taškus ir leido svečiams pirmauti 14:10.

Negana to, Aubrey Dawkinsas dar įsūdė du tritaškius, o „Lietkabelio“ toliašaudė artilerija užsikirto – pirmame kėlinyje tikslą pasiekė tik 2 tritaškiai iš 8. „Turk Telekom“ po 10 min. kovos „Cido“ arenoje pirmavo 24:19.

Karjeros mačą žaidęs S. Geyikas dar iki pertraukos kone dvigubai pagerino savo rezultatyvumo rekordą Europos taurės turnyre, surinkęs 22 taškus ir 29 naudingumo balus. Vis dėlto komandinėmis pastangomis panevėžiečiai ištirpdė deficitą ir grįžo į artimą kovą taškas į tašką.

Šeimininkai vien po varžovų krepšiu sugriebė net 13 atšokusių kamuolių, bet ilsėtis į rūbinę vis tiek išėjo atsilikdami 37:40.

Po pertraukos nukraujavusi Turkijos sostinės komanda ėmė strigti, bet ir „Lietkabeliui“ sunkiai sekėsi pataikyti net iš idealių padėčių. Komandos lyderiu puolime ne iš gero gyvenimo tapo Vytenis Lipkevičius, tiesa, trečiame ketvirtyje bent po kartą jau buvo pasižymėję visi 9 ant parketo žengę Nenado Čanako auklėtiniai. Prieš lemiamą atkarpą panevėžiečiai toliau turėjo vaikytis oponentus – 55:60.

Du tolimus šūvius paeiliui pataikęs „Lietkabelis“ trumpam buvo perėmęs iniciatyvą, bet greitai tuo pačiu atsakė „Turk Telekom“, toliau laikęsis priekyje vienu metimu nepanaikinamu skirtumu.

Šeimininkų viltis atgaivino dukart trijų taškų zonoje sužibėjęs Panagiotis Kalaitzakis, kurio antroji bomba likus žaisti pusei minutės iki finalinės sirenos išlygino rezultatą – 75:75.

Kitoje aikštės pusėje antruoju bandymu progą metimui iš vidutinio nuotolio susikūrė buvęs žalgirietis Alexas Perezas, vėl išvedęs saviškius į priekį.

„Lietkabeliui“ buvo likusios 6 sek., o paskutinė ataka patikėta P. Kalaitzakiui. Tačiau graiko ranka sudrebėjo, o kamuolį po varžovų krepšiu dar spėjęs sučiupti D. Giedraitis taip pat nebuvo tikslus.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 17 (5/8 trit., 6 rez. perd.), Gediminas Orelikas (8 atk. kam.) ir Džordže Gagičius (7 atk. kam.) – po 10, Vytenis Lipkevičius ir Dovydas Giedraitis – po 9, Kristupas Žemaitis 7 (1/7 trit.), Gabrielius Maldūnas 6, Karolis Giedraitis 5, Kasparas Bėrzinis 2;

„Turk Telekom“: Sametas Geyikas 32 (6 atk. kam.), Anthony Clemmonsas 13, Aubrey Dawkinsas 11 (8 atk. kam.), Alexas Perezas 6 (8 rez. perd.), Berkas Demiras 5.

„Lietkabeliui“ trečiadienį vis dar trūko traumuoto Nikola Radičevičiaus, „Turk Telekom“ netekčių sąraše – Jaredas Terrellas, Octaviusas Ellisas ir JaJuanas Johnsonas.

Tai buvo paskutinės Aukštaitijos sostinės atstovų rungtynės savoje aikštėje reguliariajame sezone.

Pergalės panevėžiečiams reikėjo norint palypėti aukščiau dabar A grupėje užimamos penktos vietos ir taip užsitikrinti namų aikštės pranašumą aštuntfinalio serijoje.

Pirmoji komandų tarpusavio akistata praėjusį gruodį Turkijoje baigėsi svečių nesėkme 60:65.

Reguliarųjį sezoną „Lietkabelis“ kitą savaitę užbaigs dviem mačais išvykose. Balandžio 4 d. panevėžiečiai sieks revanšo prieš Hamburgo „Towers“, o balandžio 6 d. grumsis su Paryžiaus „Metropolitans 92“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)