Pirmoje Turkijos čempionato vietoje įsitvirtinusi „Fenerbahče“ tris kėlinius rungtyniavo užtikrintai ir diktavo savo sąlygas aikštėje.

Įpusėjus rungtynėms svečiai pirmavo 51:42, o likus žaisti 10 minučių Eurolygos čempionų persvara siekė 17 taškų – 67:50.

Tiesa, aikštės šeimininkai baltos vėliavos nekėlė ir paskutinį ketvirtį privertė varžovus pasinervinti. Likus žaisti minutę skirtumas ištirpo iki 2 taškų – 78-80, tačiau Jamesas Nunnally nuo baudų metimo linijos neprametė ir „Fenerbahče“ atlaikė „Sakarya BB“ šturmą.

Nugalėtojams Jasonas Thompsonas pelnė 17 taškų, Alli Muhammed pridėjo 14, Luigi Datome – 11. Aikštės šeimininkams 20 taškų pelnė Gianas Clavellas.

Ž. Obradovičius pasidžiaugė nuostabia krepšinio atmosfera ir savo žaidėjų dėl atsipalaidavimo paskutiniame kėlinyje nekritikavo.

„Abi komandos sukūrė nuostabią krepšinio atmosferą. Paskutiniame ketvirtyje turėjome iššūkį. „Sakarya“ išlaikė koncentraciją visas 40 minučių. Galiu suprasti savo žaidėjus, negalėjusius susikoncentruoti 100 proc. – jiems prieš akis yra kitas tikslas. Vis dėlto norėčiau juos pasveikinti su puikiu darbu visą sezoną ir šia pergale“, – po rungtynių sakė Ž. Obradovičius.

Pagrindinis Stambulo ekipos tikslas – apginti Eurolygos čempionų vardą finalo ketverto varžybose. Šis darbas jiems prasidės nuo pusfinalio su lygos išsišokėliu Kauno „Žalgiriu“. Kitoje pusfinalio poroje žais Maskvos CSKA ir Mardrido „Real“.

Finalo ketverto varžybos vyks Belgrade. Pusfinalių kovos virs gegužės 18 dieną, o finalas ir kova dėl 3 vietos - gegužės 20 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)