Turkijos čempionato finalo rungtynėse varžovų arenoje „Fenerbahče“ 76:86 pralaimėjo kitai Stambulo komandai „Anadolu Efes“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 2-3.

Visgi po šio mačo Turkijoje labiausiai aptarinėjamas ne rezultatas, o arenoje budėjusių medikų veiksmai.

Trečio kėlinio metu stiprų smūgį į galvą gavo vienas iš „Fenerbahče“ lyderių Luigi Datome.

Italas netgi prarado sąmonę ir į ligoninę buvo išvežtas... klubui priklausančiu automobiliu.

Taip nutiko todėl, kad arenoje dirbusi greitosios pagalbos brigada tiesiog atsisakė išgabenti krepšininką motyvuodama, jog toliau turi likti rungtynių vietoje. Greitosios darbuotojai tikino, kad „neturi teisės“ palikti areną.

„Fenerbahče“ atstovai pasipiktino tokiu elgesiu ir oficialiai kreipėsi į čempionato organizatorius. Antradienį Turkijos krepšinio federacija paskelbė pradėjusi išsamų įvykio tyrimą.

Tuo metu „Anadolu Efes“ klubas pateikė paaiškinimą, kad patys „Fenerbahče“ atstovai iš karto po incidento greitosios darbuotojams tvirtino, neva italo būklė „nereikalauja skubios reakcijos“, todėl medikai ir pasiliko savo vietoje.

Rungtynėse L. Datome spėjo sužaisti vos 12 min., per kurias pelnė 2 taškus.

Turkijos krepšinio čempionato finale L. Datome žaidžia po kojos traumos, kurią buvo patyręs dar balandžio mėnesį. Dėl šio sužeidimo italas praleido Eurolygos finalo ketverto kovas.

Ar L. Datome galės žaisti likusiose Turkijos finalo rungtynėse, kol kas nėra aišku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją