Sunkią kelio traumą sekmadienį patyręs G. Orelikas antradienį grįžo į Lietuvą ir atliko medicininę apžiūrą. Po jos paaiškėjo, kad krepšininkui trūko savasis girnelės raištis.

Kaune įsikūrusioje „Ortopedijos technika“ klinikoje ketvirtadienį puolėjui buvo atliekama itin sudėtinga operacija.

„Grįžimą į profesionalų sportą prognozuoti sudėtinga, daug priklausys nuo operacijos sėkmės, laukia ilga reabilitacija, – teigė AB „Ortopedijos technika“ ambulatorinės reabilitacijos vadovas, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Vytenis Trumpickas.

Anot jo, situacijos privalumas tik tas, kad sportininkas iškart po traumos kreipėsi į gydytojus, operatyviai suderinta operacijos data, šios aplinkybės nuteikia optimistiškai.

Krepšininkui, atsižvelgiant į jo traumą, buvo sudaryta individuali gydymo programa, kurios, siekiant efektyvių rezultatų, būtina laikytis itin griežtai.

Ji dar bus koreguojama, priklausomai nuo operacijos sėkmės ir gijimo laikotarpio.

„Praėjus pooperaciniam laikotarpiui, G. Oreliko laukia ilgas kompleksinis reabilitacinis gydymas – kelio sąnario funkciją bus siekiama atstatyti moderniausiais kineziterapijos metodais, pasitelkus povandeninį bėgtakį, CPM pasyvaus judesio terapiją ir kitas pažangias metodikas. Padarysime viską, kas įmanoma“, - žada gydytojas V. Trumpickas.

Kiek anksčiau buvo prognozuojama, kad G. Orelikas be kamuolio bus priverstas praleisti mažiausiai pusę metų.

Krepšininkas susižeidė trečiajame susitikimo su Milano „AX Exchange“ kėlinyje. Puolėjas iš aikštelės buvo išneštas ant neštuvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)