Prie Kauno „Žalgirio“ arenos 2021-ųjų šalies čempionus lauke sveikino minia „Žalgirio“ sirgalių, kuri ypač audringai sutiko strategą Martiną Schillerį.

„Esu nepaprastai laimingas, šito tikrai laukiau! Jei prieš dešimt mėnesių kas būtų pasakęs, kad laimėsime čempionų ir taurės trofėjus, pasieksime 50 proc. pergalių Eurolygoje, būčiau nedvejodamas pasirašęs ant tokio scenarijaus.

O dabar metas tikroms lietuviškoms linksmybėms“, – teigė M. Schilleris.

Po jo žodžių susirinkusi minia pradėjo skanduoti trenerio vardą ir pavardę.

„Dar turime vieną žmogų, kuris labai nori kalbėti, bet labai nedrįsta. Šiuo momentu jis dabar tikrai kažką pasakys“, – kalbėjo mikrofoną perėmęs P. Jankūnas ir jį perdavė Mariui Grigoniui.

Tuomet į rankas mikrofoną vėl paėmė Paulius Jankūnas ir jį perdavė Mariui Grigoniui.

„Mes su Luku norime tik perduoti linkėjimus mūsų amžiniems varžovams „Rytui“, – ir netrukus „Žalgirio“ lyderis užtraukė Radžio dainą „Ryt iš ryto“.

„Hey hey hey, sveikinam rytą
Saulė kils bučiuot tavo akių
Jos nušvis šviesa dar nematyta
Kaip ir tu – aš stebuklais tikiu
“, – visa gerkle užtraukė M. Grigonis, jam pritarė ir komandos draugai, ir sirgaliai.

Po dainos laikas atėjo Marekui Blaževičiui.

„Ačiū jums visiems už tikrai smagią atmosferą čia, už tai, kad mane šiltai priėmėte. Nors atvykau iš Vilniaus, nejaučiau jokio jaudulio. Tikėkimės, kad tai vienas mano pirmųjų titulų čia“, – vylėsi jaunasis „Žalgirio“ aukštaūgis.

Mikrofoną į rankas paėmus T. Walkupui, sirgaliai ėmė skanduoti „MVP!“. Krepšininkas negalėjo pažadėti, jog liks dar vienam sezonui Kaune. „Nežinau, kaip bus kitais metais, tačiau čia būti yra kažkas neįtikėtina, ačiū jums už palaikymą“, – dėkojo T. Walkupas.

Rokas Jokubaitis visų pirma perdavė linkėjimus Kražių gimnazijai.

„Žiauriai smagu, saulėlydis, LKL čempionai... Vėl labai smagu švęsti LKL čempionų titulą“, – džiaugėsi R. Jokubaitis.

„Žalgirio“ pergalės LKL tęsiasi nuo 2011-ųjų: čempionais kauniečiai tapo jau 11-ą kartą iš eilės. Antrą sykį paeiliui finalo serijoje jie pranoko sostinės atstovus „sausu“ rezultatu.

Nuo 1993-iųjų, kai įkurta LKL, „Žalgiris“ triumfavo 23, o „Rytas“ – 5 kartus. Šiame sezone Kauno ekipa laimėjo šešias iš septynių tarpusavio akistatų su vilniečiais.

Praėjusį vasarį žalgiriečiai apgynė ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro laurus, tiesa, su „Rytu“ tuomet taip ir nesusitiko.

Tuo metu LKL sezonas dar nesibaigia: serijoje iki trijų pergalių dėl bronzos medalių Panevėžio „Lietkabelis“ 2-1 pirmauja prieš Utenos „Juventus“.

„Žalgirio“ sirgalių eisena prieš LKL finalo rungtynes Kaune:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)