Čempionai antradienį vidurdienį buvo priimti miesto savivaldos rūmuose bei Madrido rotušėje.

Čia „Real“ komandą pagerbė miesto meras Jose Luisas Martinez-Almeida, Madrido bendruomenės pirmininkė Isabelė Diaz Ayuso.

„Labai malonu pasidžiaugti su Madrido gyventojais ir mūsų klubo sirgaliais šiuo nauju pasiekimu, kuris visiems laikams išliks krepšinio gerbėjų atmintyje ir širdyse“, – iškilmių metu kalbėjo klubo prezidentas Florentino Perezas.

Madrido „Real“ žvaigždės vilkėjo stilingus, juodus kostiumus, kiekviename šventinės kelionės sustojime mielai bendravo su gerbėjais, dalino autografus, fotografavosi ir leido prisiliesti prie iškovoto trofėjaus.

„Labai džiaugiamės galėdami vėl būti čia ir įteikti jums šį Eurolygos titulą, iškovotą didžiulėmis pastangomis“, – kalbėjo komandos kapitonas Sergio Llullas.

„Tai buvo labai sunkus sezonas dėl įvairių priežasčių. Turėjome sudėtingą atkrintamųjų seriją. Tiesą sakant, nė viena komanda iki tol anksčiau nebuvo atsitiesusi atsilikdama 0-2.

Ir tai padaryti galėjo ne kas kitas, o Madrido „Real“. Vėliau, finalo ketverte, neišskiriant nė vieno visi žaidėjai buvo neįtikėtini. Dar kartą pademonstravome, ką reiškia vilkėti šiuos marškinėlius“, – teigė S. Llullas.

Finalo ketverto MVP apdovanojimą iškovojęs Walteris Tavaresas taip pat dėkojo sirgaliams už palaikymą.

„Pajutome energiją, kurią jūs siuntėte iš Madrido. Buvome ten (Kaune), bet kiekvieną akimirką visada jautėme jus šalia.

Sergio Llullo pergalingas finalo metimas simbolizuoja jūsų siųstą pozityvią energiją. Metimas buvo tikslus, tad ačiū jums visiems“, – kalbėjo „Real“ bokštas.

Daug laiko šventimui „Real“ neturėjo: trečiadienį Madrido klubas grįžta į ACB kovas, paskutiniame reguliariojo sezono kovoje susitiks su „Real Betis“ ekipa.

Savo ruožtu „Barca“ po nuviliančio finalo ketverto trečiadienį susitiks su „Murcia“ krepšininkais.

Eurolygos finale Pirėjo ir Madrido klubai susidūrė ketvirtą kartą. „Real“ titulą iš graikų buvo nudžiovęs 1995 ir 2015 metais, „Olympiakos“ tikslą pasiekė 2013-aisiais.

„Real“ klubas Eurolygą laimėjo rekordinius vienuolika kartų, „Olympiakos“ sąskaitoje lieka trys triumfai. Paskutiniam sezono mačui teisėjavusioje arbitrų brigadoje dirbo ir lietuvis Gytis Vilius, kuriam tai buvo trečias Eurolygos finalas.

Prieš tai rungtynes dėl trečios vietos rezultatu 78:66 laimėjo „Monaco“, dar labiau apniaukęs „Barcelona“ padangę.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją