Šeimininkai varžovus pribloškė taikliais tolimais metimais – pataikė net 13 tritaškių iš 23 (56 proc.).

Labiausiai čia pasižymėjo Martynas Gecevičius, sumetęs 5-is iš 8-ių, ir pridėjęs 9 rezultatyvius perdavimus. Austinas Ariansas smeigė tris iš trijų, o 39-erių metų Mindaugas Lukauskis surinko dvigubą dublį – 11 taškų ir 11 rez. perd (tai – jo karjeros rekordas).

Neturistavo ir veteranai broliai Lavrinovičiai: Kšyštofas pasižymėjo 11, o Darjušas – 10 taškų.

Svečiams negalėjo padėti susižeidęs Suomijos rinktinės gynėjas Jamaras Wilsonas.

Gera rungtynių pradžia leido Panevėžio komandai atitrūkti 11:4, tačiau prabilęs Ovidijus Varanauskas bei po tritaškį paleidę Michaelas Bruesewitzas bei M. Gecevičius greitai persvėrė rezultatą „Skycop“ naudai – 15:11. Ekipos toliau kovojo atkakliai, neišvengta buvo ir klaidų, tačiau M.Gecevičiaus jau trečiasis tolimas metimas leido pirmą ketvirtį geriau užbaigti prieniškiams – 25:23.

Kol kurį laiką „Lietkabeliui“ stigo tikslių atakų, tuo pasinaudoję „Skycop“ surengė spurtą (43:32), o pranašumą dar prieš ilgąją pertrauką pavyko paversti dviženkliu – 46:36. Nors Franas Pilepičius uždavė gerą toną trečiam ketvirčiui, aikštės šeimininkai į tai reagavo greitai (56:41), o gynybinės klaidos „Lietkabeliui“ toliau kainavo brangiai – 67:52.

Užtikrintai atrodžiusi Prienų komanda ėmė žlugdyti svečius (81:64), o keli „Lietkabelio“ bandymai šturmuoti buvo sustabdyti.

„Skycop“: Michaelas Bruesewitzas 16, Martynas Gecevičius 15 (5/8 tritaškiai, 9 rez. perd.), Kšyštofas Lavrinovičius, Mindaugas Lukauskis (11 rez. perd.) ir Ovidijus Varanauskas po 11 taškų.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis, Dominikas Mavra ir Michaelas Morrisonas po 11, Mindaugas Kupšas ir Franas Pilepičius po 10, Paulius Valinskas (0/6 tritaškiai) ir Donatas Tarolis po 8 taškus.

Prieniškiai praėjusiame sezone gerokai labiau pasižymėjo už krepšinio aikštelės ribų, o LKL turnyro lentelėje liko paskutiniai, dešimti.

Tuo metu panevėžiečiai buvo arti bronzos medalių, bet neišlaikė persvaros ir 1:3 pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“.

Įdomu, kad dabartinėje Prienų klubo sudėtyje – net penki buvę „Lietkabelio“ žaidėjai: Gintaras Leonavičius, Arnas Labuckas, Mindaugas Lukauskis ir Darjušas bei Kšyštofas Lavrinovičiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)