Perkūniečiai tapo ne tik U19 jaunimo grupės čempionais, bet ir iškovojo įspūdingą oro linijų bendrovės „airBaltic“ įsteigtą prizą – skrydį verslo klase iš Vilniaus, bet kuria pasirinkta kryptimi.

Prizus finalo ketverto dalyviams įteikė Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos vyriausiasis puskarininkis, seržantas majoras Osvaldas Žurauskas, Kauno regioninio Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus vyresnioji verbuotoja, štabo seržantė Ingrida Karalevičienė bei „airBaltic“ Lietuvos pardavimų vadovas Jevgenijus Kozyrevas.

Finalą sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai (8:2), tačiau Tado Lukausko auklėtiniai netruko persverti rezultatą ir po dviejų kėlinių jau turėjo dviženklį pranašumą – 48:38.

Puikiai iš toli atakavę perkūniečiai po pertraukos nemažino apsukų ir prieš lemiamą ketvirtį jau buvo įgiję 16-os taškų persvarą – 80:64.

Ketvirtajame kėlinyje Tado Mykolaičio auklėtiniai dar bandė gelbėtis (75:85), tačiau Gyčio Nemeikšos ir Gabrieliaus Čelkos vedamas KM Perkūnas – „Vytrita“ laimėjimo iš savo rankų nepaleido ir iškovojo įtikinamą pergalę – 98:85.

Nugalėtojai fantastiškai atakavo iš toli (15/37 trit.), o prie to labiausiai prisidėjęs G. Nemeikša pataikė 7 tritaškius iš 12 bandymų bei pelnė 26 taškus.

„Visi buvome užsivedę, palaikymas labai padėjo. Finalas, reikėjo sužaisti, kažkas turėjo sublizgėti. Aš nesu starto penketo žaidėjas, bet visada stengiuosi atiduoti visa save kiekvieną mačo minutę“, – sunkiai emocijas po pergalės tvardė G. Nemeikša.

Naudingiausias finalo žaidėjas spinduliavo puikiomis emocijomis, tačiau teigė, jog neužbaigtų darbų šį sezoną dar liko.

„Fantastiškos emocijos. Kovojome dėl šio prizo, fantastika. Puikus sezonas, tačiau dar kovojame 2001-ųjų metų pirmenybėse ir ten taip pat bandysime iškovoti aukso medalius.“

Nugalėtojų vyriausiasis treneris T. Lukauskas komandos žaidimu nebuvo patenkintas, tačiau džiaugėsi, jog pavyko laimėti.

„Šiandien daugiau dalykų aikštėje nepavyko, tačiau rezultatą lėmė žaidėjų noras ir kova. Puikiai kovojome dėl kamuolių, nuo atsarginių suolelio pakilę krepšininkai įnešė savo indėlį, o tai ir padėjo iškovoti pergalę“, – laimėjimu, bet ne žaidimo kokybe po finalo džiaugėsi T. Lukauskas.

Perkūniečių vyriausiasis treneris duoklę atidavę nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilusiam ir 26 taškus pelniusiam G. Nemeikšai.

„Jis (Gytis) tuo ir pasižymi. Gytis geba gerai įeiti į žaidimo ritmą pakilęs nuo suoliuko. Lygiai taip pat jis buvo sužaidęs ir Panevėžyje, nes jam tinka varžovų aikštės gynyba, kur jis geba išnaudoti atsiradusias laisvas erdves. Šiandien buvo finalas ir tikrai ne kiekvienam pavyksta taip sužaisti tokios svarbos mačus. Tuo reikia ir pasidžiaugti.“

Čempionų strategas apgailestavo, jog nebus laiko atšvęsti su komanda laimėtų aukso medalių.

„Važiuosiu žaisti mėgėjų lygos rungtynes, nes trūksta žaidėjų. Tai rūbinėje pakalbėsime ir tiesiai į salę. Pats pabėgioti“, – geros nuotaikos nestokojo T. Lukauskas.

KM Perkūnas – „Vytrita“: Gytis Nemeikša 26 (7/12 trit., 7 atk. kam., 31 naud. bal.), Gabrielius Čelka (15 atk. kam., 8 rez. perd., 29 naud. bal.) ir Tadas Ambraziejus po 14, Martynas Žiūkas 12 (7 atk. kam.).

R.Sargūno SG/KKSC: Antanas Kareniauskas ir Tomas Jaroševičius po 22, Domantas Strikulys 17 (6 rez. perd.).

Kauno Tornado KM – „Viči“ airBaltic taurėje pasidabino bronzos medaliais. Šarūno Zablockio auklėtiniai dominavo nuo pirmųjų minučių ir 92:66 (20:12, 26:12, 18:13, 28:29) sutriuškino Kauno KM „Žalgirio“ ekipą.

Simbolinis finalo ketverto penketas:

Arminas Žagelis (Kauno KM „Žalgiris“)

Gytis Mačionis (Kauno Tornado KM – „Viči“)

Mantas Valakevičius (Panevėžio R.Sargūno SG/KKSC)

Gytis Nemeikša (Kauno KM Perkūnas – „Vytrita“)

Gabrielius Čelka (Kauno KM Perkūnas – „Vytrita“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)