Žalgiriečių snaiperis pataikė 6 iš 7 tritaškių, o iš viso surinko 24 taškus. A. Milaknio ir 21 tašką pelniusio Brandono Daviso įspūdingo žaidimo dėka „Žalgiris“ penktadienį Kaune įveikė svečius iš Vilniaus 96:83.

„Laikėme intensyvumą, nenorėjome laukti, kol smogs varžovas, tai padaryti norėjome pirmi. Gal pirmoje pusėje vangokai, kol atradome ritmą. Antroje dalyje atsirado ritmas ir gynyboje, ir puolime. Skirtumas išaugo“, – komentavo pirmosios pergalės finale kalvis A. Milaknis.

Anot jo, kai apsigini, lengviau ir užpulti: „Visi puikiai suprantame, kad serija laimima gynyba, o ne puolimu. Ateis tų dienų, kai krepšys bus užrištas. Šiandien man krito, duok Dieve, kitą dieną kitam. Džiaugiuosi pergale“.

A. Milaknis akcentavo, kad nesusikalbėjimų buvo nemažai, prastai keitėsi ir ginamaisiais. „Puolimas tikrai veikė, bet gynyboje reikėjo stabdyti. Paskui sustabdėme, neskaitant paskutinių minučių“, - sakė jis.

„Bet kuris taškas svarbus. Galbūt Vilniaus ekipa gal daugiau akcentavo mūsų didelius žmones, spaudėsi po krepšiu. Aukštaūgiai mūsų gerai „išmetė“ tuos kamuolius, man liko tik juos įmesti. Neblogai skaitėme situacijas, bet dar yra, kur tobulėti“, - kalbėjo jis.

Interviu metu Antanas Kavaliauskas nevengė pajuokauti klausdamas, ar ne A. Milaknis paėmė jo „triusikus“, tačiau šis neieškojo žodžio kišenėje – būtų jam per dideli.

Žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas akcentavo, kad pirmose LKL finalo rungtynėse laimėti padėjo gynyba.

„Antroje mačo pusėje pasikeitė gynyba. Pradėjome agresyviau gintis, kontroliavome kamuolius, tas leido mums išbėgti į greitą puolimą ir įmesti daugiau lengvų taškų. Artūras Milaknis su tritaškiais labai padėjo. Kai apsigini ir gerai jautiesi po atkvoto kamuolio, tuomet ir puolime lengviau būna“, – sakė 11 taškų pelnęs puolėjas.

Anot jo, abi finalo dalyvės puikiai viena kitą pažįsta, todėl nustebinti kažkuo jau yra sunku: „Gal gali nustebinti nebent kažkoks vienas epizodas po minutės pertraukėlės, derinukas ar kažkas. Tiek mes juos pažįstame, tiek jie mus pažįsta. Žinome vieni kitų stipriąsias puses, todėl daugiau lemia smulkios detalės – atkovotas kamuolys, agresija ir įdėtas darbas gynyboje“.

P. Jankūnas neabejojo, kad šią finalo seriją laimės geriau besiginanti komanda. „Todėl turime dar agresyviau gintis, nei gynėmės šiandien antroje rungtynių dalyje“.

12 taškų pelnęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Edgaras Ulanovas pritarė, kad pergalė lėmė geresnė gynyba antroje rungtynių dalyje.

„Pirmoje pusėje neapsigynėme ten, kur buvome susitarę. „Lietuvos rytas“ naudojosi vaikiškomis mūsų klaidomis ir sumetė laisvus metimus. Ypač akcentuoti žaidėjai, kurie tikrai gali įmesti tritaškius, baudė mus tolimais metimais. Kelių atkovotų kamuolių nepasiėmėme po savo krepšiu, bet svarbiausia, kad padarėme išvadas – pradėjome gintis kiečiau. Atsirado geresnis susikalbėjimas, komunikacija. Įvyko lūžis ir manau, kad buvo gera pradžia“, – kalbėjo jis.

Pasak jo, džiaugtis kol kas anksti, nes tai tik pirma pergalė, o gali būti ir visos septynerios rungtynės.

„Brandonas naudojosi mūsų sukurtomis progomis ar pats atsikovojęs kamuolius. Jis žaidė su gera energija. Iš tikrųjų visi žaidė su gera energija. Aišku, sprendimai ne visada buvo geri, bet tai yra normalu. Mes turėjome didesnę pertrauką, jie žaidė neseniai, tai visiškai viskas normalu. Svarbiausia, kad energija ir noras buvo geras. Manau, kad Vilniuje reikės dar geresnio“, – tikino E. Ulanovas.

Antrąsias serijos iki keturių pergalių rungtynes komandos žais pirmadienį Vilniuje (18:50 val.)

„Žalgiris“ siekia aštunto iš eilės Lietuvos čempionų titulo. Kauniečiai nuo lygos įkūrimo nėra praleidę nė vieno finalo, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ ant didžiosios Lietuvos krepšinio scenos grįžo po dvejų metų pertraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)