Pirmose Europos taurės rungtynėse „Rytas“ 92:86 įveikė Manto Kalniečio atstovaujamą Krasnodaro „Lokomotiv“ kolektyvą iš Rusijos, o vien per antrą kėlinį į svečių krepšį vilniečiai „suvertė“ 40 taškų.

Sostinės komandos kapitonu prieš šį sezoną tapęs 29-erių E. Bendžius per įspūdingai rezultatyvų kėlinį įskraidino 3 tritaškius, o apskritai mačą užbaigė pataikęs 6 tolimus metimus iš 11, iš viso pelnęs 27 taškus ir surinkęs 27 naudingumo balus. Šie statistiniai rodikliai – Eimanto rekordai Europos taurėje.

„Žinoma, užvedė gera gynyba, – Krepšinis.lt paklaustas, kaip komanda taip įspūdingai „užsikūrė“ antrojo ketvirčio metu, tvirtino snaiperis. – Sugebėdavome patys pereiti į greitą puolimą, pataikėme tritaškius, nemažai klydo ir varžovai. Mes gal 4-5 kartus pasinaudojome jų klaidomis ginantis, Pako Cruzas taip pat labai gerai perskaitė situacijas aikštėje. Vėliau „Lokomotiv“ keitė gynybos sistemą, bet mes atakuodavome kitur. Taip tą pranašumą ir susikrovėme.“

Dviženkliu pranašumu nuo varžovų pabėgę prieš pertrauką, rungtynių pabaigoje „Ryto“ krepšininkai atlaikė tikrą svečių iš Rusijos šturmą – „Lokomotiv“ kelis kartus sumažino savo atsilikimą iki trijų taškų, tačiau D. Adomaičio auklėtiniai persvaros šį kartą neišbarstė.

„Visas rungtynes apibendrinant pasakyčiau, kad „Lokomotiv“ komanda yra viena iš Europos taurės favoričių ir visą laiką ji negali žaisti taip, kaip žaidė pirmus du kėlinius, per kuriuos mes surinkome 56 taškus. Pirmoje pusėje jie dažnai nepataikė iš patogių padėčių, antroje ėmė pataikyti, bet mes išlikome susikoncentravę. Kai kildavo grėsmė, treneris paprašydavo pertraukėlės, mes susitardavome, kaip norime atakuoti ir atakuodavome, kur norėdavome. Provokavome pražangas ir baudų metimais bei kitais būdais išlaikėme tą persvarą iki pat pabaigos“, – pergalės recepto ingredientus vardijo E. Bendžius.

Anot jo, faktas, kad „Lokomotiv“ tai buvo pirmos oficialios sezono rungtynės, didelės įtakos neturėjo.

„Juk jie buvo žaidę draugiškų rungtynių, jų ritmas nebuvo blogas. Bet mes turėjome „užsidėję“ akcentą, kad varžovai fiziškai gerai sudėti, o mes turime gerai atsiverti po lenta ir kovoti dėl kamuolių. Tai mums leido pereiti į greitą puolimą, kuriame esame stiprūs. Patys rinkome lengvus taškus, o jie buvo priversti žaisti pozicinį krepšinį“, – tvirtino „Ryto“ kapitonas.

Nors ilgainiui kovą po lenta „Rytas“ pralaimėjo 30-37, pagal daugumą kitų statistinių komponentų svečius vilniečiai pranoko. Per 40 min. sostinės komanda prarado tik 6 kamuolius, o varžovai suklydo 14 sykių

Visgi pernelyg džiūgauti E. Bendžius nebuvo linkęs.

„Jeigu prisiminsime praėjusius metus, pirmas rungtynes laimėjome prieš Malagos „Unicaja“ komandą, kuri taip pat buvo viena iš favoričių. Bet vėliau sekė pralaimėjimai silpnesniems klubams. Dabar svarbiausia žiūrėti video, susikoncentruoti kitoms rungtynėms. Dabar kitos rungtynės yra svarbiausios“, – teigė jis.

Savo asmeninio pasirodymo E. Bendžius taip pat nebuvo linkęs sureikšminti, nors pripažino, kad apskritai tokio gero kėlinio komandai, koks buvo antrasis, jis neprisimena.

„Jei nebūtų pergalės, viską vertinčiau prastai. Ir tas pat Johny O'Bryantas pelnė 24 taškus. Reiškia, nesusitvarkėme. Vienoje pusėje gerai sekėsi, kitoje norėjosi geriau. Žiūrint iš kitos pusės, tai labai geras žaidėjas, sunku sustabdyti. O kalbant asmeniškai, komandos draugai mane rado, pavyko pasinaudoti progomis, – kalbėjo krepšininkas. – Taip, taškų prasme rungtynės man geriausios, kėlinys irgi įspūdingas, tačiau maau, kad tiek asmeniškai tiek visai ekipai pati geriausia buvo pernykštė pergalė namuose prieš „Monaco“.

Tąsyk „Rytas“ iškovojo pergalę 90:68, užsitikrino kelialapį į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, o pats E. Bendžius prie pergalės pridėjo 10 taškų.

Visgi tai jau istorija, o šiame Europos taurės sezone į kovą vilniečiams vėl teks kilti kitą savaitę. Spalio 9 d. antrose B grupės rungtynėse jie išvykoje stos į kovą su Limožo CSP.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)