Norėdami, kad jų pasirodymas pajėgiausiame Europos klubiniame turnyre tuo neapsiribotų, žalgiriečiai privalo palikti tuščiomis Valensijos „Basket“ (14-17) kolektyvą. Pastarasis irgi dar nėra eliminuotas iš kovos dėl atkrintamųjų, bet jo šansai – itin ploni ir grynai teoriniai.

Apelsininiai savo ir taip menkas galimybes dar labiau komplikavo prieš porą dienų, kai Belgrado pragare 73:92 krito prieš „Crveną zvezdą“.

Kaune jie versis be traumuotų gynėjų belgo Samo Van Rossomo ir slovėno Klemeno Prepeličiaus.

„Žinome, kokia karšta arena mūsų laukia, bet mes ir į ją atvykstame iš labai priešiškos atmosferos. Tai mūsų trečia išvyka iš eilės, todėl turėsime kažkaip pasistengti atgauti jėgas ir išspręsti kelias smulkias fizines problemas.

Susitiksime su gera ir kieta komanda, kurią palaikys didžiulė minia. Mūsų laukia 40 minučių intensyvaus krepšinio. „Žalgiris“ demonstruoja aukščiausią lygį gynyboje ir turi galingą priekinę liniją su Rolandu Šmitu, Kevarriusu Hayesu bei Laurynu Biručiu, kurie užkamšo visas skyles ir puikiai kovoja dėl kamuolių.

Tai jiems atveria daugiau laisvės puolime, o gynyboje leidžia būti agresyvesniems kitų pozicijų žaidėjams. Suprantame, kad čia, Kaune, laimėti sunku. Jie namuose patyrė tik keturias nesėkmes, dvi iš kurių tada, kai susidūrė su traumomis. Stengsimės sužaisti solidžiai“, – atsargiai kalbėjo Valensijos ekipos treneris Alexas Mumbru.

Strategui pritarė ir veteranas Victoras Claveras.

„Šią savaitę žaidžiame dviejose aikštelėse, pasižyminčiose viena geriausių atmosferų Europoje. Turime tai priimti kaip privalumą, pasinaudoti tuo – pasimėgauti rungtynėmis ir sužaisti kaip įmanoma geriausiai.

Virtualiai mums vis dar įmanoma patekti į atkrintamąsias, todėl turime pasistengti laimėti šį mačą. Mūsų tikslas nuo pat sezono pradžios yra kovoti ir nenusileisti. Tai galioja ir paskutiniems trims turams, kurie mums liko. Turime galvoti tik apie artimiausią susitikimą ir nieko daugiau“, – akcentavo jis.

„Žalgiris“ šią savaitę pradėjo svarbia pergale prieš pirmajame ketverte žengiantį „Monaco“ – 79:70. Tačiau nenuvertina ir 12 vietoje žengiančių svečių iš Valensijos, kurie Ispanijos ACB lygoje taip pat rikiuojasi tik aštunti.

„Atvažiuoja rezultatyvi komanda, kartu daug ir praleidžianti taškų į savo krepšį. Tai ispaniško stiliaus komanda, daug puolanti, daug metanti tritaškių, turinti aukštaūgių, kurie gali išplėsti aikštę ir pataikyti tritaškius, todėl reikės taikyti specialią gynybą. Veikiausia nieko naujo nepasakysi, negalime veltis į taškų lenktynes, reikia juos pristabdyti ir išnaudoti prieš juos jų pačių gynybą“, – teigė Kazys Maksvytis.

Pirmą akistatą, kurios pabaigoje svarbiu faktoriumi tapo Tyleris Cavanaugh, sumetęs penkis taškus iš eilės, žalgiriečiai laimėjo 80:76.

Tiesa, per pastaruosius du vizitus Kaune pergalingai rankas į viršų kėlė valensiečiai – 94:82 (2020 m.) ir 86:82 (2019 m.), apskritai triumfavę net keturis iš paskutinių penkių savo viešnagių laikinojoje Lietuvos sostinėje.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus trims turams „Žalgiris“ ir toliau stumdosi su Vitorijos „Baskonia“ (abu po 16-15) dėl aštuntos pozicijos. Tik viena pergale daugiau turi Belgrado „Partizan“ (17-14), tačiau tiek baskų, tiek ir serbų pusėje – tarpusavio pranašumą, tad finišuoti su šiais klubais lygiai kauniečiams yra ne variantas, reikia juos aplenkti.

Spaudimą žaliai-baltiems didina ir vienu maču daugiau sužaidę dabartiniai turnyro čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ vyrai, kurie prieš kauniečius turi neginčytiną tarpusavio persvarą (2-0, +36 taškai).

Į TOP-8 besitaikančių žalgiriečių laukia trys finalo vertės kovos: namų arenoje – su Valensijos „Basket“ (kovo 31 d.) ir Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.), o svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

„Baskoniai“ liko mačai su „Fenerbahče“ ir Vilerbano ASVEL bei pas Pirėjo „Olympiakos“.

„Partizan“ dar kausis su Madrido „Real“, pas „Monaco“ ir su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją