Įpusėjus ketvirtam kėliniui „Tonybet“ krepšininkai pirmavo dviženkliu skirtumu (70:59), tačiau per anksti patikėjo savo pergale. Netrukus Marius Runkauskas pelnė 7 taškus iš eilės, vieną baudą realizavo Simas Galdikas ir iš Prienų ekipos persvaros beliko trys taškai – 70:67 (likus žaisti 2 min.).

Prasidėjus paskutinei minutei dvitaškį pataikė Artūras Valeika ir „Tonybet“ vėl kiek atitrūko (75:69), bet Martyno Mažeikos ir Valdo Vasyliaus vedami svečiai labai greitai priartėjo iki minimumo 76:77 (likus 18 sek.).

Likus 13 sek. Laimonas Kisielius įsigudrino pramesti abi baudas, o kamuolį atsikovoję klaipėdiečiai už tokį aplaidumą nubaudė savo varžovus: likus 3 sek. dvitaškį po prasiveržimo pataikė M. Mažeika, atsakomajai prieniškių atakai laiko nebeužteko – 78:77.

Antrasis komandų mačas bus žaidžiamos sekmadienį Klaipėdoje.

Šios poros nugalėtojai LKL finale susitiks su Kauno „Žalgiriu“, o pralaimėtojai kausis mažajame finale dėl bronzos su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„TonyBet“: Martynas Linkevičius 20, Laimonas Kisielius 15, Žygimantas Janavičius ir Vaidas Čepukaitis po 11, Mindaugas Lukauskis ir Artūras Valeika po 10 taškų.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika ir Valdas Vasylius po 15, Marius Runkauskas 12, Justas Sinica 11, Vytautas Šarakauskas 9 taškai.

K. Maksvytis: mūsų pusėje buvo ir fortūna

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis po pirmosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio dvikovos tryško džiaugsmu.

„Džiaugiuosi, kad iškovojome fantastinę pergalę. Akcentavome, kad būtina gerai pradėti rungtynes. Tai lyg ir pavyko, tačiau vėliau kiek stabtelėjome ir varžovai atitrūko 15 taškų skirtumu. Tris kėlinius pernelyg dažnai klydome. Per tris kėlinius suklydome 21 kartą, o per paskutinį kėlinį – tik kartą. Tai buvo viena iš persilaužimo priežasčių.

Galbūt ir ta techninė pražanga, gauta ketvirtojo kėlinio viduryje, žaidėjus įpykdė sveiku sportiniu pykčiu. Tai padėjo užsivesti. Stengėmės, kovojome iki galo. Žinoma, mūsų pusėje buvo ir fortūna. Bet kaip sakoma: sėkmė atsigręžia į tų, kurie labiau stengiasi ir nori laimėti, pusę“, – sakė „Neptūno“ treneris,

Anot jo, pernelyg ilgai džiaugtis pergale ar atsipalaiduoti negalima.

„Turime susikaupti ir bandyti kuo geriau sužaisti antras pusfinalio rungtynes namuose. Padarėme tik pusę darbo. Visi žinome Prienų ekipos atkaklumą ir kovingumą, jie tai šį sezoną įrodė ne kartą. Juk ši ekipa Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre įveikė ir Kauno „Žalgirį“, ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Nė akimirkai negalime atsipalaiduoti.

Manau, kad sekmadienį namuose laukia dar sunkesnė kova. Bandysime namuose žūtbūt pabaigti šią LKL pusfinalio seriją. Kitu atveju, tai padaryti Prienuose bus dar sunkiau. Privalome tą darbą atlikti Klaipėdoje, savų žiūrovų akivaizdoje. Visi žinome šios serijos kainą – komanda, kuri nugalės, pirmą kartą istorijoje kausis LKL finale. Didesnės motyvacijos, manau, net nereikia. Žaidėjai turėtų suprasti, kad būtina kovoti dėl kiekvieno centimetro aikštėje, dėl kiekvieno kamuolio. Rungtynių kaina – didžiulė“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)