Šeimininkai sau duobę išsikašė antrajame ketvirtyje, kuriame vos 9 taškus sukrapščiusi „Herbalife“ ekipa leido varžovams ne tik persverti rezultatą savo naudai, bet ir pabėgti į priekį dviženkliu taškų skirtumu.

Nepaisant nesėkmingo kėlinuko, Gran Kanarijos ekipa pademonstravo charakterį ir sugebėjo grąžinti intrigą į rungtynes. Iki susitikimo pabaigos likus minutei ir 20 sekundžių šeimininkai atsilikinėjo 66:74, tačiau A.J. Slaughterio tritaškis ir taiklus Matthew Costello metimas priartino „Herbalife“ iki trijų taškų skirtumo.

Likus 6 sekundėms iki finalinės sirenos Dee Bostas turėjo galimybę įtvirtinti „Monaco“ pergalę, tačiau nepataikė nė vienos iš dviejų baudų, o kitame aikštės gale Andrew Albicy išprovokavo pražangą atakuodamas iš toli.

Prancūzijos rinktinės krašto puolėjas išlaikė šaltakraujiškumo išbandymą ir realizavęs visus tris bandymus išlygino rezultatą, tačiau svečių atsakui liko trys sekundės. Jų pakako taikliam Robo Gray'aus dvitaškiui, nulėmusiam dramatišką „Monaco“ triumfą.


Monako klubas Europos taurės finalą pasiekė pirmą kartą istorijoje. Jei „Valencia“ klubas Eurolygoje nepaklius į TOP-8 etapą, Prancūzijos ekipai, kaip vienai iš Europos taurės finalininkių, atiteks bilietas į kito sezono Eurolygos turnyrą. Jei „Valencia“ išlaikys savo vietą prestižiniame Senojo žemyno krepšinio turnyre, į Eurolygą paklius tik Europos taurę laimėsiantis klubas.

Ispanijos ekipai atstovaujantis Tomas Dimša aikštėje praleido 16 minučių, per kurias spėjo pasižymėti 6 taškais (3/3 dvit., 0/2 trit.), 2 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais bei viena klaida.

„Herbalife“: Stanley Okoye 15, Aleksanderis Balcerowskis 12, Matthew Costello 11 taškų.

„Monaco“: Marcosas Knightas 17 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Jaleelas O'Brienas ir Dee Bostas po 15, Damienas Inglisas 12 taškų.


Kiek anksčiau pasibaigusiame pirmajame psufinalyje Kazanės UNIKS įveikė Bolonijos „Virtus“ ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)