Tai reiškia, kad pirmą kartą per žaidynių istoriją krepšininkai varžysis ne tik dėl tradicinio krepšinio 5x5 aukso medalių, bet ir dėl trijulių krepšinių čempionų titulo.

Tradicinio krepšinio vyrų ir moterų turnyruose varžysis po 12 komandų, o trijulių krepšinio vyrų ir moterų turnyruose dėl medalių kovos po penkias komandas.

Kaip bus kovojama dėl kelialapių į Tokijo olimpiados trijulių turnyrą kol kas nėra pranešama.

Trijulių krepšinyje rungtynės trunka 10 minučių arba iki tol, kol viena iš komandų surenka 21 tašką. Rugntynės vyksta pusėje aikštės.

Pastaruoju metu Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) skiria daug dėmesio trijulių krepšinio populiarinimui, pirmą kartą tarptautinėje arenoje po oficialia vėliava šis turnyras debiutavo 2010-aisiais pasaulio jaunimo žaidynėse.

Kartu su trijulių krepšiniu IOC į žaidynių programą taip pat įtrauktos vyrų ir moterų madisono lenktynės dviračių treke, 800 m vyrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungis, 1500 metrų moterų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtis ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)