Turnyre iš viso dalyvavo 11 vyrų ir 9 moterų ekipos. Tarp vyrų Lietuvai atstovavo Vilniaus „Štangistų“ komanda, kuriai atstovavo Ovidijus Varanauskas, Vitalijus Lukša, Darius Tarvydas ir Giedrius Marčiukaitis. Lietuviai šiame turnyre nepralaimėjo nei vienerių rungtynių. Grupėje užėmę pirmąją vietą, „Štangistai“ finale po atkaklios kovos nugalėjo Ispanijos ekipą rezultatu 15:14.

Moterų atrankos turnyre mūsų šalies garbę gynė Kauno „Hope“ komanda kurios gretose rungtyniavo į Lietuvos moterų rinktinę pakviesta Kristina Alminaitė, Kornelija Balčiūnaitė, Erika Liutkutė ir Eglė Tarasevičiūtė. Nors lietuvės pralaimėjo pirmąjį grupės mačą Šveicarijos ekipai, tačiau vėliau nei karto neklupo ir saldžiai atsirevanšavo toms pačioms šveicarėms finale. Kauno ekipa nugalėjo varžoves 20:14, o naudingiausia turnyro žaidėja buvo pripažinta ypač sėkmingai žaidusi K.Alminaitė.

„Jei vaikinai buvo šio turnyro favoritai, tai merginos tapo tikru X faktoriumi. Jos, skirtingai nei vaikinai, tokio tipo turnyre dalyvavo pirmą kartą ir nustebino tiek pačios save , tiek visus varžovus.Kauno ekipa nukovė favoritėmis laikytas Rusijos ir Prancūzijos komandas. Merginos demonstravo didžiulį kovingumą ir buvo vertos komplimentų už savo žaidimą“, – kalbėjo trijulių vyriausiasis treneris Mindaugas Budzinauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją