Jis prisipažino dar turintis išmokti kai kurių Senajame žemyne itin reikalingų krepšinio elementų.

Giria savo tiesioginį konkurentą

Vikraus ir staigaus T. Rice'o prasiveržimai šį sezoną „Lietuvos rytui“ padėjo iškovoti ne vieną pergalę, tačiau pastarosiomis savaitėmis treneris Aleksandras Džikičius vis labiau pasitiki lėtesniu, bet šaltakraujiškesniu savo tautiečiu A. Rašičiumi.

Vilniečių strategą galima suprasti: 185 cm ūgio veržlusis amerikietis gali būti ekipos garvežiu puolime, bet, susidūręs su specialiai jam parengta varžovų gynyba, gali ir tapti balastu, kadangi kartais pamiršta apie perdavimo laukiančius komandos draugus.

„Sutinku, kad mano vaidmuo kiek pasikeitė, tačiau man tai nekelia jokių problemų, kol tik mes laimime. A. Rašičius pastaruoju metu žaidžia išties puikiai, ir aš nematau nieko blogo, jei pradedu rungtynes ant atsarginių suolo“, – savo situaciją analizavo pats T. Rice'as.

Nors Europoje jis rungtyniauja trečius metus, krepšininkas neslepia, kad dar turi ko pasimokyti.

„Vis dar turiu išmokti daugelio europietiško krepšinio niuansų, ypač žaidimo tempo kontrolės, pasiryžimo žūtbūt laimėti kiekvieną mačą. Puiku, kad galiu semtis patirties iš tokio mokytojo kaip A. Džikičius, kuris yra dirbęs įvairių lygių komandose tiek čia, Europoje, tiek JAV“, – kalbėjo įžaidėjas.

Berlyne ruošiasi sutikti antrą kvėpavimą įgavusius varžovus

Pirmadienį T. Rice'as su komandos draugais išvyko į Vokietiją, kur po dienos atsakomosiose Europos taurės antro etapo L grupės rungtynėse mėgins dar kartą parklupdyti Berlyno ALBA klubą.

Pirmojo rato dvikovoje „Lietuvos rytas“ Vilniuje įveikė ALBA krepšininkus 86:75, bet praėjusiame sezone Kvakenbriuko „Artland Dragons“ ekipai atstovavęs T. Rice'as žino, kad išsivežti pergalę iš „O2 World“ arenos, kurioje telpa 16 tūkst. žiūrovų, būna labai sunku.

„Žaisdama namuose ALBA komanda kur kas labiau pasitiki savo jėgomis, žaidžia greičiau ir energingiau, dažniausiai ir pataiko geriau. Berlyno arena yra didelė, joje renkasi aistringi fanai, todėl turime būti pasiruošę ir susikaupę“, – pažymėjo T. Rice'as.

Šį sezoną ALBA ekipa laimėjo 10 iš 12 namų rungtynių Vokietijos čempionate bei Europos taurės varžybose.

Nuožmiai kovai Vokietijos sostinėje nusiteikę buvo ir kiti „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

„Patys matėte, kad Vilniuje mums nebuvo lengva laimėti, tris su puse kėlinio kovėmės taškas į tašką. ALBA – tikrai gera komanda, turinti savo sistemą, greitus ir taiklius gynėjus. Be to, girdėjau, kad Berlyne vokiečiai būna labai „užsivedę“. Tačiau, kaip visuomet, sieksime pergalės, kurios mums labai reikia“, – kalbėjo gynėjas Renaldas Seibutis.

Antradienio rungtynėse ALBA ginklų arsenalą papildys 210 cm ūgio puolėjas Torinas Francisas, kuris praleido mačą Lietuvoje.

„Patiems vokiečiams ši pergalė labai reikalinga, be to, į rikiuotę grįžo T. Francisas, tad kova po krepšiais bus kietesnė. Tikrai negalime atsipalaiduoti, nes pergalė mums reikštų tvirtą žingsnį link kito etapo“, – sakė aukštaūgis Mindaugas Katelynas.

Prieš akistatą Vokietijoje vilniečiai šeštadienį pasismagino namuose sutrypdami Krasnojarsko „Jenisej“ klubą 101:62.

„Kai mes atitrūkome, atrodė, kad varžovai tiesiog nuleido rankas. Smagu, kad nepasitenkinome 20 ar 30 taškų skirtumu, o išspaudėme viską iki galo. Kiekvienas profesionalas turi žaisti maksimaliai įtempęs jėgas nuo pradžios iki pabaigos nežiūrėdamas į rezultatą, tik ne visada tai pavyksta“, – paskutinį VTB Vieningos lygos mačą komentavo M. Katelynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją