Žalgiriečiai pagal Eurolygos tvarką treniruotę „Taikos ir draugystės“ arenoje turėjo pradėti 21 val., tačiau tai daryti atsisakė ir pasirinko alternatyvų ir neįprastą variantą.

Tiesa, Šarūnas Jasikevičius tikino, kad legendinę Vilniaus „Ekinstos“ sporto salę primenančią „Ilisiakos“ salytę pasirinko ne dėl slapukavimo ir bandymo išvengti galimo varžovų šnipinėjimo per vaizdo kameras (jų „Olympiakos“ arenoje – apstu), o dėl patogumo.

„Paprasčiausiai ši salė buvo arti viešbučio ir norėjosi pakeisti atmosferą, daugiau čia jokių istorijų nėra. Normali salytė, daugiau jokių niuansų. Norim taktikos pasidaryti ir nevažiuot labai toli“, – aiškino „Žalgirio“ treneris.

Paklaustas, ar komanda jaučia nuovargį po trečiadienio mačo, Šaras gūžtelėjo pečiais.

„Fiziškai ką veikti po pirmų rungtynių turi ir „Olympiakos“ žaidėjai. Turime išlikti tvirti ir fiziškai ir psichologiškai. Turime suprasti, kad ryt viskas prasideda iš naujo, ir bandysime iškovoti antrą pergalę“, – kalbėjo strategas.

Vassilis Spanoulis – žmogus, kuris stengiasi laimėti, aš irgi toks pat. Svarbiausia, kad tai nepakenktų mūsų draugystei, tiktai tiek. Aikštėje vyksta kova už būvį, o jis yra vienas iš didžiausių kovotojų, kuriuos esu sutikęs savo karjeroje.
Šarūnas Jasikevičius

Š. Jasikevičius teigė, kad penktadienio mačas bus visiškai nauja istorija.

„Tai bus absoliučiai nauja istorija. Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija, ar tai būtų LKL ar Eurolyga, ar kokios kitos varžybos. Reikia užmiršti, kas buvo vakar, eiti ir iš naujo kibti į atlapus“, – pabrėžė jis.

Šaras įspėjo, kad, nors įtampos jo auklėtiniai penktadienį galbūt jaus ir mažiau, bet „Olympiakos“ po nesėkmės bus dar pavojingesnis varžovas.

„Aš į penktadienio rungtynes žiūriu kaip į antrą galimybę iškovoti pergalę. Ta įtampa turi būti, manau, kad ji netgi yra gerai, tiesiog reikia mokėti su ja tvarkytis. Dabar žaidėjai jau bus pajautę atmosferą. Bet svarbiausia nenusileisti noru, kietumu, kurio pas „Olympiakos“ bus dar daugiau“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Treneris atsargiai vertino naujus gandus apie tai, kad Eurolygos čempionams penktadienį nepadės Nikola Milutinovas ir dar keli krepšininkai.

„Nežinome, kas bus, ko nebus, nežinojome ir prieš pirmas rungtynes. Bandome nuspėti, bet ruošiamės visiems variantams, kaip kad tai daro visos komandos. Yra akcentai sudėlioti, sezono metu jau matėme jų gynybos specifiką, bandysime tai susidėlioti ir būti pasiruošę“, – sakė jis.

Š. Jasikevičius pernelyg nepanoro eskaluoti istorijos su Vassiliu Spanouliu, nutikusios iš karto po trečiadienio rungtynių.

„Nenoriu to pernelyg akcentuoti. Jis žmogus, kuris stengiasi laimėti, aš irgi toks pat. Nebus visą laiką viskas labai gražiai, natūraliai visada atsiranda konfliktinės situacijos.

Ir svarbiausia, kad tai nepakenktų mūsų draugystei, tiktai tiek. Aikštėje vyksta kova už būvį, o jis yra vienas iš didžiausių kovotojų, kuriuos esu sutikęs savo karjeroje“, – pagarbiai apie buvusį bendražygį, o dabar varžovą atsiliepė „Žalgirio“ vedlys.

Jo pasiteiravus, kaip reaguoja į tai, kad penktadienio susitikimui teisėjaus slovėnas Saša Puklas, kuris, „Panathinaikos“ savininko Dimitrio Giannakopoulo skaičiavimais yra palankus arbitras „Olympiakos“ komandai, Š. Jasikevičius sąmokslo teorijų nekėlė.

„Čia irgi sunku kažką pasakyti, tikiuosi 50/50 teisėjavimo. Galėsime eiti kalbėtis po rungtynių, kaip viskas buvo. Svarbiausia, kad vyrai eitų pasiruošę kautis, kad būtų dar didesnis akcentas į detales, nes kai tik vykdėme planą, juos nubausdavome. Kitais atvejais jie bausdavo mus.

Esmė neduoti jiems lengvų taškų, kad jie įdėtų kuo daugiau darbo atakuodami. Už viską juos privalome versti dirbti 100 procentų“, – savo pageidavimus išvardijo Š. Jasikevičius.

Antrosios serijos rungtynės penktadienį prasidės 21.15 val. Lietuvos laiku. Į Pirėjo „Taikos ir draugystės“ areną jau yra išparduoti absoliučiai visi bilietai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)