Manto Šerniaus asistentu Prienuose dirbantis D. Šalenga turės pavaduoti vyriausiąjį trenerį, nes šis lapkričio viduryje bus užsiėmęs Lietuvos moterų rinktine, kurios laukia atrankos į Europos pirmenybes kovos.

M. Šernius negalės muštruoti prieniškių mažiausiai dvejose „Betsafe-LKL“ rungtynėse – lapkričio 10 ir 16 dienomis su Šiaulių „Šiauliais“ ir Vilniaus „Rytu“.

Krepšinis.lt paklaustas, ar yra numatęs, kas jį pakeis tomis dienomis, M. Šernius nuramino, kad viskas jau suderinta.

„Su Dainiumi sutarta iš anksto. Be to, jis jau yra vadovavęs ir laimėjęs rungtynių tais Romanovo laikais, tai tikrai turi patirties“, – šyptelėjo strategas.

Mantas omenyje turėjo 2009-2010 m. sezoną, kai „Žalgiris“ atleido Gintarą Krapiką, iš jo vairą perėmusį Ramūną Butautą, o pavasarį darbo neteko ir Darius Maskoliūnas, tuomečio Kauno „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo pavadintas „Zuoko kareiviu“ – LKL finalo serijoje žalgiriečiams nurodymus dalijo būtent kapitonas D. Šalenga, padedamas veterano Marcuso Browno.

„Žalgiris“ finale krito 3:4 ir tai buvo paskutinė iki šiol kauniečių nesėkmė vietiniame fronte: nuo to laiko LKL čempionate žaliai-balti laimi viską – triumfavo jau devyniskart iš eilės.

Beje, M. Šernius atskleidė, kad puikiais rezultatais stebinantiems „CBet“ krepšininkams keliamas tikslas šį sezoną patekti į TOP-4.

Primename, kad prieniškių sudėtyje rungtyniauja ir du „Žalgiriui“ priklausantys krepšininkai – Arnas Velička bei Lukas Uleckas.

Lietuvos moterų rinktinės stovykla prasidės lapkričio 10 dieną Kėdainiuose, o lapkričio 12 d. lietuvės sužais kontrolinį mačą išvykoje su Eurolygos ekipa Rygos TTT.

Atrankos kovas mūsiškės pradės lapkričio 14 d. akistata Kėdainių arenoje su Albanija, o lapkričio 17 d. M. Šerniaus auklėtinės svečiuose susitiks su Turkija. E grupėje dar kausis ir Serbija.

Į 2021 metų Europos čempionatą Ispanijoje ir Prancūzijoje pateks devynių grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)