Vis dėlto tokie Virgio triukai nesuveikė: lygu buvo tik pirmą minutę – 0:0 ir 2:2. Vėliau titulą gynę žalgiriečiai spurtavo 9:0 ir, atrodė, tvirtai laikė vadeles savo rankose – 34:22.

Tiesa, antro kėlinio pabaigoje gyvybės ir viltiems jonaviečiams įkvėpė sėkminga Edvino Šeškaus atkarpa. Vėliau 7 taškus iš eilės sumetė Dovis Bičkauskis, o Glynnas Watsonas dukart pataikė iš toli ir „CBet“ vyrai kilnojo Šiaulių arenos stogą: jie pirmą kartą išsiveržė į priekį (53:49) ir po trijų ketvirčių pirmavo 56:55.

„Žalgiriui“ to buvo jau gana: lemiamą kėlinį žaliai-balti pradėjo spurtu 10:0 ir vėl atsidūrė vairuotojų sėdynėje – 65:56. Nors jonaviečiai ir toliau neatlyžo bei nuolat kvėpavo oponentams į nugaras, kauniečiai atsilaikė ir KMT taurę virš savo galvų iškėlė ketvirtą kartą paeiliui – 81:77.

„Pagal rezultatą, manau, finalas pavyko. Jums spręsti. Bijojau, kad emociškai mes gal daugiau pavargę, nes pradžioje nieko nepadarėme. Bet po pirmos pusės, kai buvo minus 7 taškai, vyrams pasakiau, kad 2014 metais mes turėjome minus 12 taškų prieš „Rytą“ ir kad reikia žaisti. Ir mes juos beveik pagavome. Nedaug trūko iki gryno 2014-ųjų finalo pakartojimo.

„Žalgiris“ vis dėlto yra fiziškai stipri komanda. Prieš ją mes neturėjome pranašumų, kaip kad pusfinalyje prieš „Rytą“. Mums reikėjo labai gerai pataikyti. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, net kai ir turi savo problemų. Juk jų biudžetas tiek kartų didesnis“, – objektyviai varžovų pranašumą pripažino Virginijus Šeškus.

Po netikėtos pergalės pusfinalyje prieš šalies čempionus V. Šeškus leptelėjo, kad jei ir su Jonavos ekipa iškovotų KMT taurę, jam nebeliktų nieko kito kaip tik baigti trenerio karjerą.

„Tai turbūt nenorėjau dar baigti karjeros. Jeigu būčiau laimėjęs, dabar nežinočiau, ką atsakyti (šypsosi). Mes emociškai buvome labai išsitaškę. Tikrasis mūsų finalas, galima sakyti, buvo vakar. Buvome labai patenkinti, kad apskritai patekome į finalą. Tas dėmesys ir viskas. Labai sunku čia vertinti“, – pernelyg nesikrimto Virgis, kurio auklėtiniai prieš pat KMT finalo ketvertą įsigudrino pralaimėti absoliutiems LKL autsaideriams iš Prienų.

„Tai kažkaip išsitrynė iš atminties. Mes visi susikoncentravome į KMT. Pagalvojome, kad tą kartėlį galime nuplauti čia. Ir mums pasisekė. Tikiu, kad komandos vadovai dabar mums atleido tą pralaimėjimą“, – pasakojo patyręs strategas.

Taktikui priminus, kad ketvirto kėlinio pabaigoje komandas teskyrė porą taškų, V. Šeškus tikino dėl to didelio apmaudo nejaučiantis.

„Daugiausiai tai ramybės. Esame antri, bet dėl to ramūs. Jei būtume treti, daug daugiau džiaugtumėmės. Aišku, ir „Žalgirį“ galima paimti vieną kartą, bet turi gerai žaisti, o ketvirtame kėlinyje esant apylygiam rezultatui jie nuolat kartojo savo metimus, kūrėsi antrus šansus“, – dėstė „CBet“ vairininkas.

Atskiros jo padėkos sulaukė, nepaisant patirtos traumos, į aikštę veržęsis Glynnas Watsonas.

„ESu patenkintas jo žmogiškosiomis savybėmis. Kitas ateitų ir atsisėstų, net imant lietuvį, o jis, praktiškai negalėdamas žaisti, veržėsi“, – saviškio pasiaukojimą aukštino Virgis.

„Žalgiriui“ atiteko ne tik prestižinis trofėjus, bet ir 40 tūkstančių eurų piniginis prizas. „CBet“ kolektyvas susižėrė 25 tūkst. eurų.

Kovoje dėl trečios KMT vietos Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ 91:88 palaužė „Rytą“, nors pastarojo lyderis Marcusas Fosteris sušveitė net 35 taškus.

Panevėžiečiai uždirbo 15 tūkst. eurų, o vilniečiai – 10 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją