Utenos ir Marijampolės klubai į LKF taurės turnyro finalą pateko po „sausų“ pusfinalių serijų. Uteniškės dusyk įveikė Klaipėdos „Fortūną“ (84:75 ir 73:66), Marijampolės krepšininkės – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ (84:48 ir 74:71). Pernykštės čempionės Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ krito ketvirtfinalyje – prieš „Hoptrans-Sirenas“ (72:82 ir 69:63).

„Džiaugiamės, kad esame finale – smagu ir komandai, ir gerbėjams. Smagu būtų ir laimėti, tačiau „Sūduva“ tikriausiai mąsto taip pat. Varžovės šiuo metu išlipo iš savotiškos duobės, demonstruoja gerą krepšinį“, – sako „Utenos“ vyriausiasis treneris Alfredas Vainauskas.

„Norisi pirmos vietos. Utenos komanda yra labiau subalansuota, tačiau mes ją jau esame įveikę“, – teigia „Sūduvos“ strategas Rimvydas Samulėnas.

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) šios varžovės šį sezoną yra žaidusios tris kartus. Pirmus du kartus laimėjo „Utena“ (68:66 ir 91:80), tačiau neseniai „Sūduva“ parklupdė Utenos krepšininkes (93:75).

Abu treneriai pabrėžia, kad finalo metu sėkmė gali nusišypsoti bet kurioms varžovėms.

„Taurės turnyro finalas – iš vienerių rungtynių. Tokiais atvejais labai daug lemia sėkmė ir psichologinis pasirengimas, ypač moterų krepšinyje. Juk antrojo šanso nebėra“, – sako R. Samulėnas.

„Daug kas priklausys nuo to, kaip žaidėjos vykdys trenerio planą. Kurios laikysis žaidimo plano ir pirmos susitvarkys su nervais, tos ir laimės“, – pabrėžė A. Vainauskas.

Pasak jo, „Utenos“ sudėtis lenkia varžoves savo patirtimi ir ūgiu.

„Dalis mūsų krepšininkių yra rungtyniavusios aukšto lygio Europos komandose, turi daug atsakingų rungtynių patirties. Tačiau gali būti visko, nes rungtynės – vos vienerios“, – kalba A. Vainauskas.

Savo ruožtu R. Samulėnas pagrindiniais „Sūduvos“ privalumais žaidžiant su Utenos ekipa įvardija didžiulį norą ir starto penketo patirtį.

„Abiejų komandų starto penketai yra panašaus pajėgumo, gal tik Utenos rezervas stipresnis. Tačiau mes savo ambicijų neatsisakome. Rungtynės bus nelengvos“, – žada R. Samulėnas.

DNB LKF moterų taurės turnyro finalo rungtynės Kauno „Žalgirio” arenoje prasidės vasario 22-ą d. 15.30 val. Prieš tai 13 val. įvyks „Fortūnos“ ir „Hoptrans-Sirenų“ mačas dėl trečios vietos.

Moterų taurės turnyro finalas šįmet, kaip ir praėjusį sezoną, vyksta drauge su LKF vyrų taurės finalo etapu. Šįmet Didžiosios vyrų taurės turnyre dalyvauja aštuoni stipriausi LKL klubai.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ penktadienį ketvirtfinalio rungtynes žais su AlytausDzūkija“, Kauno „Žalgiris“ – su Panevėžio „Lietkabeliu“, Klaipėdos „Neptūnas“ – su „Šiauliais“, Utenos „Juventus“ – su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Drauge su vyrų ir moterų taurės rungtynėmis bus galima stebėti ir Lietuvos moksleivių lygos „Visų žvaigždžių“ šventę, kuri vyks šeštadienį, vasario 21-ą.

Bilietus galima įsigyti krepsiniobilietai.lt. Bilietas galioja į visas tos dienos rungtynes.