Antradienį 20 val. prasidėsiančių rungtynių vyriausiuoju arbitru bus 52-ejų italas Luigi Lamonica, laikomas vienu autoritetingiausių teisėjų Senajame žemyne.

L. Lamonicai rungtynėse Kaune talkins taip pat didelę patirtį sukaupęs ukrainietis Borisas Ryžikas ir ispanas Juanas Carlosas Garcia Gonzalezas.

L. Lamonica – puikiai pažįstamas ir „Žalgirio“ komandai, ir Lietuvos krepšinio gerbėjams. Italas yra teisėjavęs daugybei kauniečių rungtynių Eurolygoje, dviems „Žalgirio“ mačams vadovavo ir šį sezoną (vieną jų žalgiriečiai laimėjo).

Apie L. Lamonicos patirtį byloja ir tai, kad jis yra vadovavęs dviem Europos čempionato finalams, kuriuose žaidė Lietuvos ir Ispanijos rinktinės. 2003-aisiais čempionais tapo lietuviai, 2015 – ispanai.

Italas dirbo ir paskutiniuose dviejuose Eurolygos finalo ketvertuose.

Tuo metu B. Ryžikas, kaip ir antrosioms „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynėms teisėjavęs slovėnas Saša Puklas, yra patekęs į Atėnų „Panathinaikos“ savininko Dimitrio Giannakopoulo nemalonę.

Anot graiko, ukrainietis yra itin nepalankus „Panathinaikos“ komandai – jam vadovaujant PAO pralaimėjo 12 iš 14 pastarųjų Eurolygos rungtynių.

Savo ruožtu šį sezoną B. Ryžikas „Olympiakos“ rungtynėms teisėjavo tris kartus – visas jas Pirėjo klubas laimėjo. Per „Žalgirio“ ekipos rungtynes B. Ryžikas šį sezoną dirbo du kartus – abu kartus taip pat laimėjo žalgiriečiai.

Ukrainos arbitro autoritetą puikiai atspindi faktas, kad jis dirbo paskutiniuose keturiuose Eurolygos finalo ketvertuose.

Ispanas Gonzalezas šį sezoną teisėjavo keturiems „Žalgirio“ susitikimams, iš kurių kauniečiai laimėjo du. Jis dirbo ir paskutiniame reguliariojo sezono mače Pirėjuje, kuriame „Žalgiris“ per pratęsimą įveikė OLY krepšininkus.

Šiuo metu ketvirtfinalio serijos rezultatas yra lygus 1-1.

Primename, kad teisėjavimu po antrojo serijos mačo piktinosi ir žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius, ir „Olympiakos“ vadovaujantis Ioannis Sfairopoulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)