Mačą sėkmingiau pradėjo svečiai iš sostinės, kurie antro kėlinio viduryje buvo priekyje 28:21. Tačiau tuomet „Lietkabelis“ beveik šešioms minutėms aklinai surakino varžovų puolimą, spurtavo net 18:0 ir perėmė kontrolę į savo rankas – 28:39.

Ilgoji pertrauka „Rytui“ nepadėjo: po jos šeimininkų persvara išaugo net iki 21 taško – 53:32. Nors skirtumas netrukus aptirpo perpus – 56:45, „Lietkabelis“ išlaikė iniciatyvą iki pat ketvirto kėlinio pabaigos ir užtikrintai triumfavo.

„Lietkabelis“ išmetė 30 tritaškių, tikslą pasiekė 8 šūviai. Savo ruožtu Vilniaus klubas pataikė tik 3 iš 20 tolimų metimų.

Panevėžio ekipoje išsiskyrė Gytis Masiulis (27 naudingumo balai) ir Džordže Gagičius, surinkę po 19 taškų.

Donaldo Kairio vadovaujamoje „Ryto“ komandoje debiutavo naujokas Ryanas Boatrightas. Amerikietis sužaidė 8 minutes ir pelnė 4 taškus.

Solidų ir kol kas rezultatyviausią savo LKL pasirodymą surengė „Ryto“ senegalietis Maurice'as Ndouras. Aukštaūgis pelnė 25 taškus ir sukaupė 27 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis (6/7 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 4/5 baudos, 6 atk. kam.) ir Džordže Gagičius (8/10 dvitaškiai, 3/5 baudos, 6 atk. kam.) po 19, Vytenis Lipkevičius 14 (4/7 tritaškiai), Margiris Normantas 9 (3/6 tritaškiai), Paulius Valinskas 8 taškai.

„Rytas“: Maurice'as Ndouras 25 (11/13 dvitaškiai, 8 atk. kam.), Martynas Echodas 12 (5/13 dvitaškiai, 9 atk. kam.), Augustas Marčiulionis (3/3 dvitaškiai) ir Lukas Uleckas po 6 taškus.

Praėjusį savaitgalį panevėžiečiai sumetė 90 taškų ir svečiuose įveikė „Neptūną“ (90:80), tuo metu vilniečiai sukrapštė tik pusę tiek – 45 taškus – ir neprilygo Kauno „Žalgiriui“ (45:92).

Ši savaitė abiem LKL medalininkams prasidėjo nesėkmingai: „Lietkabelis“ Europos taurėje 77:86 nusileido Antverpeno „Telenet Giants“, o „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje 81:85 nusilenkė Rygos VEF.

Sostinės klube ilgalaikes traumas yra patyrę Arnas Butkevičius ir Rokas Gustys. Tiesa, situacija po truputį stabilizuojasi: į Lietuvą jau grįžo M. Ndouras, sužeidimą išsigydė Andrew Goudelockas, nuo viruso pagaliau pasveiko ir naujokas R. Boatrightas.

„Lietkabelis“ šiame susitikime pristatė naujovę – virtualius fanus, kurių atvaizdai puikavosi specialiuose ekranuose, įrengtuose tribūnose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)