„Rytui“ pastaroji savaitė nesiklostė sėkmingai – pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui“ praėjusį šeštadienį, nesėkmė Europos taurės rungtynėse Malagoje trečiadienį, galiausiai – žinios apie dėl traumos iškritusį vienintelį įžaidėją Ch. Kramerį.

Vis dėlto vilniečiams dar nespėjus grįžti namo iš Ispanijos, klubas pranešė apie pastiprinimą probleminėje grandyje – „Rytą“ papildė Kroatijos rinktinės atakų organizatorius Rokas Stipčevičius. Komanda dar žvalgosi ir aukštaūgio.

„Vilniečiai turi problemų su traumomis, bet tai yra gera ir stipri ekipa, turinti gerą trenerį. „Rytas“ yra „Rytas“. Manau, kad bus įdomios ir nuožmios rungtynės. Tikiuosi, kad kažką parodysime“, – prieš būsimą mačą sakė „Skycop“ puolėjas Vytenis Lipkevičius.

V. Lipkevičius Prienų komandos nariu tapo neseniai – „Lietkabelį“ drebinę pokyčiai palietė ir šį puolėją, o nuomos sąlygomis į „Skycop“ jis persikėlė vos prieš 4 dienas.

Panevėžyje po 22 minutes žaidęs, 6,4 taško pelnęs, 2,8 kamuolio atkovojęs bei 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs krepšininkas Prienuose rado puikiai pažįstamą aplinką.

Virginijaus Šeškaus treniruojamoje ekipoje V. Lipkevičius rungtyniavo 2010 – 2011 bei 2016 – 2017 metų sezonuose.

Nors krepšinio sirgaliams žinia apie atleto persikėlimą iš Panevėžio į Prienus buvo netikėta, tačiau puolėjas teigia, kad tai buvo jo paties priimtas sprendimas po pokalbio su klubo vadovu.

„Nebuvo taip, kad „Lietkabelis“ tiesiog taip nusprendė, – apie išvykimą kalbėjo „Skycop“ naujokas. – Pakalbėjome su Jonu Vainausku, jis pasakė savo viziją ir leido man rinktis. Aš nusprendžiau, kad neverta gaišti laiko, o realiausias variantas buvo Prienai. Treneris V. Šeškus išreiškė norą mane turėti, o tai irgi buvo svarbu.

Prienuose man viskas pažįstama, tad nuotaikos geros. Su daugeliu žaidėjų kažkur yra tekę žaisti, manau, kad adaptacija tikrai neužtrūks. Prienuose atmosfera visada gera – belieka išvengti traumų ir bandyti siekti pergalių.“

Debiutas „Skycop“ ekipoje V. Lipkevičiui laukia sudėtingas – dvikova namuose su ekipa, kuriai pirmajame „Betsafe–LKL“ rate pralaimėjo 66:95.

Nors „Rytas“ per aštuonis mačus patyrė du pralaimėjimus bei žengia trečioje čempionato vietoje, į priekį užleisdamas „Neptūną“ ir „Žalgirį“, gynėjas DJ Seeley teigiamai vertina klubo pasirodymą.

„Pirmasis LKL ratas mums buvo geras, – teigė vilniečių snaiperis. – Žinoma, visada yra taisytinų dalykų. Dvikovose su „Žalgiriu“ ir „Neptūnu“ lydėjo panaši istorija – sugriuvome mačo pabaigoje. Rungtynės buvo neblogos, tačiau palūžome psichologiškai. Turėtume labiau laikytis numatyto plano.“

DJ Seeley yra trečias rezultatyviausias „Ryto“ krepšininkas (vid. 11,5 tšk.) „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, į priekį užleidžiantis tik Dominique‘ą Suttoną (vid. 13,5 tšk.) bei Eimantą Bendžių (vid. 11,8 tšk.).

Gynėjas dar prideda 2,9 atkovoto kamuolio, 3,4 rezultatyvaus perdavimo, o nuo trijų taškų zonos varžovus baudžia 46,2 proc. tikslumu.

„Mano forma yra nebloga, tačiau ji dar nėra tokia, kokia turėtų būti. Laikui einant gerės tiek mano, tiek komandos žaidimas“, – optimizmo neslėpė „Ryto“ legionierius.

Koncentracijos komandos žaidime pasigendantis sostinės klubo žaidėjas tikisi pakartoti pirmojo rato scenarijų, kuomet namuose sutriuškino svečius iš Prienų.

„Turime daryti tą patį, ką atlikome pirmajame mače, – dėstė DJ Seeley. – Privalome žaisti agresyviai gynyboje ir puolime, palaikyti aukštą tempą ir bėgti į greitas atakas. Tai padės mums iškovoti pergalę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)