Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 95:74 (21:16, 31:24, 22:15, 21:19) susitvarkė su „Valencia“ (14-18) krepšininkais ir iškovojo antrąją svarbią Eurolygos pergalę šią savaitę.

Rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidę ir bent kuriam laikui į aštuntąją vietą turnyrinėje lentelėje pakilę kauniečiai užsitikrino tai, kad reguliariajame sezone jų pergalių-pralaimėjimų santykis nebus neigiamas.

Ispanijos ekipa su šiuo pralaimėjimu prarado paskutinius šansus žaisti atkrintamosiose, o „Žalgirio“ šansai išlieka gyvi. Paskutiniai du žutbūtiniai mūšiai – su Tel Avivo „Maccabi“ namuose ir Miuncheno „Bayern“ išvykoje.

Susitikimo pradžioje sirgaliai mėgavosi greitu ir rezultatyviu krepšiniu, kuris po pirmųjų dešimties minučių 21:16 leido pirmauti „Žalgiriui“. Vis dėlto Shannono Evanso šou antrajame kėlinyje 31:30 išvedė į priekį Ispanijos ekipą.

Tuomet K. Maksvytis ištraukė iš rankovės netikėtą kozirį – aikštėje pasirodęs K. Lukošiūnas prapliupo tritaškiais, o efektingus dėjimus pridėję Arnas Butkevičius ir Ignas Brazdeikis leido įpusėjus mačui įgyti dviženklę persvarą 52:40.

Po pertraukos žalgiriečiai atgal nesigręžiojo. Jau pirmosiomis trečiojo kėlinio minutėmis jie atsiplėšė 61:45, o sužaidus 30 minučių jie triuškino varžovus 74:55. Per likusį laiką „Valencia“ neatsitiesė, o „Žalgiris“ toliau smaginosi ir šventė užtikrintą pergalę.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Arnas Butkevičius, surinkęs 11 taškų, 4 atkovotus ir 4 perimtus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėtojams 23 naudingumo balus surinko Jasielis Rivero (17 taškų, 6 atkovoti kamuoliai). Aukštaūgis iš Kubos daugiausiai žalos šeimininkams pridarė pirmajame kėlinyje.


Kauno komanda visiškai sustabdė „Valencia“ lyderį Chrisą Jonesą, kuris per 13 minučių nepelnė nė taško, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko -2 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16, Ignas Brazdeikis 15 (4 atk. kam.), Isaiah Tayloras ir Karolis Lukošiūnas (4/7 trit.) po 12, Rolands Šmits ir Arnas Butkevičius po 11, Laurynas Birutis 8 (6 atk. kam.), Achille Polonara 6 (8 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Valencia“: Jamesas Webbas 18 (6 atk. kam.), Jasielis Rivero 17 (6 atk. kam.), Shannonas Evansas 15 (5 rez. perd.), Xabi Lopezas-Arostegui 7, Josepas Puerto 6.


Anksčiau šią savaitę žalgiriečiai 79:70 įveikė „Monaco“. Pirmą sezono tarpusavio akistatą su „Valencia“ kauniečiai svečiuose buvo laimėję 80:76.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus dviem turams „Žalgiris“ ir toliau stumdosi su Vitorijos „Baskonia“ dėl aštuntos pozicijos.

17 pergalių turi ir Belgrado „Partizan“ (17-14), tačiau tiek baskų, tiek ir serbų pusėje – tarpusavio pranašumas, tad finišuoti su šiais klubais lygiai kauniečiams yra ne variantas, reikia juos aplenkti.

Spaudimą žaliai-baltiems didina ir dabartiniai turnyro čempionai Stambulo „Anadolu Efes“, kurie prieš kauniečius turi neginčytiną tarpusavio persvarą (2-0, +36 taškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)