LKL pusfinalis prasidėjo nuo staigmenos Vilniuje, kur „Lietuvos ryto“ komanda nusileido itin pakiliai žaidusiems „Neptūno“ krepšininkams. Aikštės pranašumą serijoje praradę R. Kurtinaičio auklėtiniai mėgins revanšuotis trečiadienį Klaipėdoje.

Kitoje pusfinalio poroje Kauno „Žalgiris“ antradienį žais pirmąsias serijos rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Lietuvos rinktinės strategui Dainiui Adomaičiui stebint sėkmingiau rungtynes pradėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkai – 7:2. Svečiams jaudulį įveikti padėjo Renaldas Seibutis ir įpusėjus kėliniui klaipėdiečiai jau ėmė kvėpuoti varžovams į nugaras – 7:6.

Per pirmąsias 10 min. „Neptūno“ žaidėjai suklydo net 7 kartus ir tai leido Rimo Kurtinaičio auklėtiniams įgyti nežymų pranašumą. Tačiau uostamiesčio krepšininkai sėkmingai išnaudojo savo taikliarankius – po jų tritaškių virtinės pirmąjį ketvirtį Klaipėdos komanda laimėjo 21:20.

Taikliai iš toli atakuodamas „Neptūnas“ išnaudojo Louko Mavrokefalidžio netaiklių metimų seriją ir išlaikė iniciatyvą savo rankose. Antroje kėlinio dalyje Edgaro Želionio ir Simo Galdiko duetas ėmė varyti vilniečius į neviltį, o klaipėdiečių persvara išaugo iki 8 taškų – 37:29.

Tuomet lyderio vaidmens „Lietuvos ryto“ komandoje ėmėsi Chrisas Krameris. Iš 5 iš eilės taškus pelniusio legionieriaus estafetę perėmė Martynas Echodas ir Rokas Giedraitis – įpusėjus dvikovai vilniečiai sugebėjo rezultatą išlyginti – 41:41.

Neįtikėtina, tačiau lygiai su aikštės šeimininkais „Neptūno“ krepšininkai sugebėjo žaisti nepaisant 15 klaidų per du kėlinius.

Po didžiosios pertraukos vilniečiai padidino spaudimą varžovams, tačiau „Neptūnas“ su S. Galdiku priešakyje sugebėjo išlaikyti iniciatyvą savo rankose.

R. Kurtinaičio auklėtiniai kelis kartus sumažino skirtumą iki minimumo, tačiau perlaužti dvikovos eigą jiems trukdė akivaizdžiai prastas dvitaškių pataikymas. Trečią kėlinį dėjimu iš viršaus baigę klaipėdiečiai pirmavo 58:54.

Paskutinį ketvirtį svečiai nemažino apsukų ir po Tomo Delininkaičio tritaškio susikrovė net 12 taškų persvarą. Tačiau sostinės ekipa baltos vėliavos nekėlė ir pakilo į lemiamą šturmą – spurtavo 7:0 ir sumažino skirtumą iki 65:70.

Sėkmingą vilniečių epizodų puokštę nutraukė L. Mavrokefalidžio klaida puolime ir penktoji pražanga. Graikas rungtynes baigė pataikęs vos 1 dvitaškį iš 9 ir surinkęs -4 naudingumo balus.

E. Želionio ir R. Seibučio rezultatyvūs reidai sugrąžino iniciatyvą į svečių rankas. Traukti stringančią aikštės šeimininkų komandą ėmėsi 39 metų veteranas M. Lukauskis, pelnęs 7 taškus iš eilės, tačiau K. Maksvyčio auklėtiniai nesunkiai rado jam atsakymą ir triumfavo 84:79.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 18 (1/4 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai, 7/9 baudos), Travisas Petersonas ir Chrisas Krameris po 13, Martynas Echodas 10, Mindaugas Lukauskis 9, Mindaugas Girdžiūnas 6, Benas Magdenas ir Loukas Mavrokefalidis po 5, Jimmy Baronas ir Artūras Jomantas po 0.

„Neptūnas“: Simas Galdikas 17 (7/10 dvitaškiai, 3/3 baudos, 6 atk.k.), Edgaras Želionis 15 (8 atk.k.), Mindaugas Kačinas 11 (8 atk.k.), Tomas Delininkaitis 10, Renaldas Seibutis ir Brandonas Fieldsas po 9, Laimonas Kisielius 6, Jerry Johnsonas 4, Vytautas Šulskis 3.

Statistika. „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“

Dvitaškiai: 17/40 (42 proc.) – 25/39 (64 proc.)

Tritaškiai: 8/22 (36 proc.) – 7/15 (46 proc.)

Baudos: 21/28 (75 proc.) – 13/19 (68 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 24 – 37

Rezultatyvūs perdavimai: 17 – 19

Klaidos: 13 – 23

Perimti kamuoliai: 14 – 5

Blokuoti metimai: 3 – 2

Pražangos: 20 – 24

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)