Kovoje dėl LKL aukso žiedų vilniečiai neturėjo jokių prošvaisčių, o paskutinis finalo serijos mačas virto tikru košmaru – titulą apgynęs Kauno „Žalgiris“ triuškino bejėgius oponentus 92:54.

Po tokios atomazgos visa „Ryto“ rūbinė atrodė tarsi pasirengusi prasmegti skradžiai į žemę – ypač graužėsi komandos lietuviai.

„Sužaidėme tragiškas rungtynes. Nuo pat pradžių pasipylė mūsų klaidos, varžovai susikrovė didžiulę persvarą. Taip ir neradome būdų, kaip bent jau pasispardyti.

Nėra kalbų – taip užbaigti rungtynes negalima, reikia bent pakovoti. Bet anksti pajutome, kad viskas slysta iš rankų, nukrito nuotaika. Net nerandu žodžių – niekas nenori baigti sezono tokiomis rungtynėmis, išėjo blogiausias įmanomas variantas...“ – dūsavo puolėjas Arnas Butkevičius.

26-erių klaipėdietis buvo toks pritrenktas rezultato Kaune, kad ir paklaustas apie visus pasibaigusius krepšinio metus sunkiai pajėgė rasti atramą po kojomis.

„Ne man vertinti sezoną, tegu tai daro klubo vadovai, sirgaliai. Ypač dabar nesinori nieko vertinti, po tokių rungtynių. Šiandien viskas atrodo blogai, viskas subyrėjo. Bet sezono metu su „Žalgiriu“ žaidėme aštuonis kartus, ir tik šis mačas mums susiklostė taip tragiškai“, – pažymėjo A. Butkevičius.

Lengviau po šalto dušo Kaune atsitokėjo D.J. Seeley, kuris didžiausią visų laikų „Žalgirio“ pergalę prieš „Rytą“ stebėjo nuo atsarginių suolo. Amerikietis visoje finalo serijoje sužaidė vos 16 minučių – tiek truko jo pasirodymas pirmame mače, po kurio ant parketo gynėjas daugiau neužlipo.

„Blogos rungtynės, bet sezono metu turėjome ir daug teigiamų akimirkų. Norėčiau labiau akcentuoti pozityvius, o ne negatyvius dalykus. Vienos rungtynės ar viena serija negali viso to nubraukti. Be to, aplinkybės suprantamos. Turėjome traumų: aš susižeidęs, Mindaugas Girdžiūnas – taip pat. Žmonės daug ko nežino“, – Krepšinis.lt sakė 29-erių „Ryto“ legionierius.

Jis teigė pėdą susižeidęs pusfinalio dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Galėjau žaisti tik puse kojos“, – pabrėžė D.J. Seeley.

Tačiau ir prieš tai amerikiečio pasirodymas kėlė daug klausimų. Pirmoje sezono pusėje vienu puolimo vedlių buvęs krepšininkas, „Rytui“ iškritus iš Europos taurės varžybų, pasitraukė į šešėlį, palikdamas ekipos gerbėjus spėlioti, kas tai nulėmė: užklupusios sveikatos problemos, sumenkusi motyvacija, o gal, anot žiniasklaidoje nuskambėjusių gandų, kurį laiką vėlavę atlyginimai?

„Mums tai nebuvo jokia problema, – paklaustas apie finansinius reikalus, neigė D.J. Seeley. – Tai niekaip nesusiję su mūsų žaidimu aikštėje. Jeigu kam nors tai būtų problema, toks žaidėjas tiesiog išvyktų, nes turi tokią teisę. Ir prieš šį finalą tikėjome, kad galime įveikti „Žalgirį“, deja, kortas sumaišė traumos.“

Primename, kad pirmas dvejas finalo serijos rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 79:64 ir 85:67.

Vilniečius finale Kauno ekipa įveikė antrus metus iš eilės, kartu iškovodama devintą lygos titulą paeiliui. Iš viso „Žalgiris“ nuo 1993-iųjų, kai įkurta LKL, čempionu tapo 21-ą kartą.

„Rytas“ sidabro medaliais tenkinosi 13-ą sykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)