D.Motiejūnas pradėjo mačą nesusikaupęs

VTB Vieningos lygos dvikovai Vilniuje teisėjavusi arbitrų brigada iš Ukrainos ne juokais įsiutino „Asseco Prokom“ komandos atstovus. Po mačo svečių legionierius iš Lietuvos Donatas Motiejūnas tvirtino seniai nematęs tokio tendencingo teisėjavimo, aukštaūgiui antrino ir T. Pačėsas.

„Nežinau, kodėl per pirmą rungtynių dalį mes metėme 3 baudų metimus, o varžovai – 18-a, kodėl per visas rungtynes jie dvigubai dažniau ėjo mesti baudų („Lietuvos rytas“ metė 34 baudų metimus, svečiai – 17-a – DELFI).

Kaip ten bebūtų, reikia pasveikinti „Lietuvos rytą“ su pergale. Dar prieš rungtynes sakiau, kad lemiama bus kova dėl atšokusių kamuolių – taip ir buvo. Nepaisant nesėkmės, mes dar turime šansų ir toliau kovosime dėl vietos atkrintamose VTB Vieningosios lygos varžybose“, – dėstė „Asseco Prokom“ vyriausiasis treneris.

Paklaustas apie blankų D. Motiejūno pasirodymą, specialistas pabrėžė, kad jaunojo puolėjo dėmesys prieš rungtynes buvo išblaškytas.

„Nereikia daryti spaudimo Donatui, nereikia nuolat lyginti jo su Jonu Valančiūnu. Juk jų pozicijos – visiškai skirtingos. Abu jie turi ką tobulinti, ir abiems jiems pirmiausia reikia koncentruotis į darbą, o ne į pašalinius dalykus.

Donatas pradėjo šias rungtynes prasčiausiai per visą sezoną. Aš dar prieš mačą sakiau, kad viskas prasideda nuo psichologinės būsenos. Visi skirtingai ruošiasi kovai – vienas su meškiuku miega, kitas kotletus valgo, bet ramybė ir psichologinis balansas turi būti. O dabar atvažiavo agentai, „Nike“ kompanijos atstovai... Apie visus šiuos reikalus reikia kalbėti tik po rungtynių ir jokiu būdu – ne prieš jas“, – aiškino T. Pačėsas.

Jautėsi užsitarnavę pergalės

Aleksandras Džikičius
Su oponento išsakyta nuomone apie teisėjavimą nebuvo linkęs sutikti „Lietuvos ryto“ vairininkas Aleksandras Džikičius, kuris neabejojo, kad pergalę šeimininkams atnešė ne abejotini arbitrų sprendimai, o geresnis žaidimas.

„Negaliu daug kalbėti apie teisėjavimą, kol nepasižiūrėjau rungtynių vaizdo įrašo. Visi turi teisę turėti nuomonę, bet aš T. Pačėsui nepritariu.

Pažiūrėkite į statistiką: mes geriau pataikėme, geriau kovojome dėl atšokusių kamuolių, daugiau jų perėmėme. Galiausiai, prametėme labai daug baudos metimų (20/34 – 59 proc. taiklumas – DELFI) ir taip patys sau apsunkinome gyvenimą. Taigi, spręskite patys.

Ši pergalė – labai svarbi mums. Kovėmės su Eurolygos komanda, žaidimas buvo labai agresyvus, atletiškas, ne visi mūsų krepšininkai buvo visiškai sveiki, bet laimėjome. Be to, pamatėte vienas prieš kitą žaidžiančius du krepšininkus, kurie artimiausius dešimt metų rungtyniaus Lietuvos rinktinės starto penkete (J. Valančiūną ir D. Motiejūną – DELFI) ir turėjote puikiausią progą juos įvertinti“, – kalbėjo treneris iš Serbijos.

Pasak A. Džikičiaus, jo komandos sunkieji krašto puolėjai Lawrence'as Robertsas ir Mindaugas Katelynas puikiai susidorojo su svarbiausia užduotimi gynyboje ir sulaikė priešininkų lyderį D. Motiejūną.

Specialistas liko patenkintas ir tuo, kaip žaidė vienu metu į aikštę išleistų įžaidėjų Aleksandro Rašičiaus ir Tyrese'o Rice'o tandemas, ir žadėjo dažniau naudoti tokį taktinį sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją