Pernai į Kauną atvykęs prancūzas ne iš karto perprato Šarūno Jasikevičiaus sistemas, tačiau įsibėgėjus sezonui tapo solidžiu žalių ir baltų ginklu bei padėjo komandai nužygiuoti iki pat Eurolygos finalo ketverto.

A. Toupane'as Eurolygoje vidutiniškai rinko po 6,9 taško, o geriausią pasirodymą surengė susitikime su „Barcelona“, kai pataikė visus 4 mestus tritaškius ir pelnė 21 tašką.

Anksčiau jis atstovavo trims NBA klubams – Naujojo Orleano „Pelicans“, Milvokio „Bucks“ ir Denverio „Nuggets“. Vasarą prancūzas tikėjosi grįžti į stipriausią planetos lygą, bet panašu, kad jo karjera pasuks kita kryptimi.

Būtent „Olympiakos“ buvo žalgiriečių varžovas Eurolygos ketvirtfinalyje, kurio seriją Lietuvos čempionai laimėjo 3:1. A. Toupane'ui asmeniškai geriausios buvo paskutinės rungtynės, kuriose jis pelnė 11 taškų.

Įspūdingai praėjusiame Eurolygos sezone pasirodęs ir trečią vietą iškovojęs „Žalgiris“ šią vasarą neteko dar dviejų svarbių perimetro žaidėjų – gynėjų Kevino Pangoso ir Vasilije Micičiaus.

Kauną paliko ir įžaidėjas iš Slovėnijos Beno Udrihas, klubas nepratęsė sutarties su vidurio puolėju Martynu Sajumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)