R. Jokubaitis jau dabar Eurolygos rungtynėse vidutiniškai ant parketo laksto po 22 minutes, o dėl kelio traumos praradus Steve'ą Vasturia, 20-mečio mažeikiškio žaidimo laikas turėtų dar išaugti.

8,8 taško, 1,4 atkovoto kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo statistiką renkantis gynėjas neslepia galėjęs nebent susapnuoti, jog jo vaidmuo taip greitai pasikeis.

„Buvau 11-as ar 12-as komandos žaidėjas, išbėgdavau į aikštę tik tada, kai pirmaudavome 15-20 taškų skirtumu. Bet tuo nesirūpinau, nes jauniems krepšininkams visada reikia sulaukti savo valandos. Jei atvirai, nesitikėjau ir šiame sezone gausiantis tiek minučių Eurolygoje. Man tai buvo siurprizas. Esu laimingas ir stengiuosi parodyti treneriams, kad galiu būti produktyvus ir naudingas“, – dėstė R. Jokubaitis.

Už pasitikėjimą jis turi padėkoti jaunatviškas klaidas atleidžiančiam M. Schilleriui.

„Mes gerai sutariame tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Kaskart priėjęs jis manęs teiraujasi, kaip laikausi. Jis mėgsta diskutuoti. Jis yra naujas treneris Europoje ir nori žinoti, ką galvoja žaidėjai, klausia mūsų nuomonės. Jis yra labai protingas treneris ir kartu pozityvus žmogus“, – austrą apibūdino krepšininkas.

Šiuo metu R. Jokubaitis labiausiai rūpinasi, kaip patobulinti tolimų metimų techniką iš statiškų padėčių ir po driblingo, o taip pat pagerinti savo gynybą – tiek vienas prieš vieną, tiek dalyvaujant komandiniuose veiksmuose.

„Kartais kai pavargsti, turi daugiau remtis protu. Ypač per lemiamas minutes“, – pažymėjo „Žalgirio“ auklėtinis.

Lapkritį jis atsiėmė NBA naujokų biržos paraišką nutaręs neskubėti ir palaukti dar metus, taip vildamasis sulaukti aukštesnio šaukimo.

Nors jaučia komandų dėmesį jau dabar.

„Iš pradžių nieko nesitikėjau iš NBA biržos, bet paskui atsirado prognozių, kad galiu būti pašauktas antrame rate. ESPN vertinimu iš 99 vietos pakilau į 49-ą. Tai buvo labai sudėtingas sprendimas.

Paskutinėmis dienomis prieš jį priimdamas kalbėjausi su agentu ir artimaisiais. Nutariau, kad turiu šimtu procentų koncentruotis į „Žalgirį“ ir Eurolygą. Manau, kad nieko nepraradau. Jei viskas klostysis gerai, kitais metais galbūt būsiu pasirinktas pirmame rate, blogiausiu atveju – antrame“, – svarstė R. Jokubaitis.

Jo mėgstamiausias NBA žaidėjas nuo seno yra Rajonas Rondo, vis dėlto atidžiausiai lietuvis stebi kito gynėjo – slovėno Gorano Dragičiaus – žaidimą. Iš panašaus sudėjimo Majamio „Heat“ vijurko jis mėgina pasimokyti judesių.

Padrąsintas R. Jokubaitis neslepia savo ambicijų.

„Per penkerius metus norėčiau tapti vienu geriausių Eurolygos žaidėjų, žaisti viename stipriausių Eurolygos klubų. Norėčiau ko nors pasiekti, laimėti trofėjų. O po to... Nežinau, kaip seksis su NBA, pateksiu ten ar ne... Bet, žinoma, norėčiau“, – sakė krepšininkas.

Primename, kad penktadienį „Žalgiris“ svečiuose susikaus su Atėnų „Panathinaikos“. Eurolygos dvikovos Graikijos sostinėje pradžia – 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)