15 taškų skirtumu namuose „Žalgiris“ pralaimėjo dar 2006-ųjų gegužės 12 dieną, kai LKL finalo serijos antrose rungtynėse tuometinei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai nusileido 57:72 (10:16, 21:22, 11:17, 15:17).

Tuo metu Vilniaus komandą treniravo kroatas Nevenas Spahija, o „Žalgiriui“ vadovavo atsistatydinusį Antaną Sireiką poste pakeitęs latvis Ainaras Bagatskis.

Sporto halėje vykusiose rungtynėse dalyvavo ir du pastarojo sekmadienio mačo žaidėjai. Skirtingose barikadų pusėse buvo Paulius Jankūnas ir Tomas Delininkaitis.

Tuomet 22 metų buvęs dabartinis „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas pelnė 9 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir buvo trečias pagal rezultatyvumą komandoje. Daugiau už jį rinko tik legionieriai – Reginaldas Philipas Freemanas (10) ir nesulaikomas Tanoka Beardas (19 taškų ir 12 atkovotų kamuolių).

Tuo metu prie „Lietuvos ryto“ gretose išsiskyrė dabartinis Kauno klubo sporto direktorius Robertas Javtokas ir uostamiesčio aprangą šiuo metu vilkintis T. Delininkaitis. Abu pelnė po 19 taškų, o R. Javtokas dar sugriebė ir 13 kamuolių.

Pastarąjį savaitgalį P. Jankūnas vėl pelnė 9 taškus, o T. Delininkaitis surinko 7 taškus.

Jeigu 2006-aisiais tai buvo „Žalgiriui“ labai nesėkmingo sezono pabaiga (finalo seriją „Lietuvos rytas“ tąsyk laimėjo 4-0), 2018-aisiais skaudus pralaimėjimas patirtas sezono pradžioje ir dabartinis „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius turi laiko sureaguoti.

Tai treneris darė iš karto po „Žalgirio“ arenoje patirtos nesėkmės.

Spaudos konferencijoje nusprendęs neatsakinėti į žurnalistų klausimus, vėliau Š. Jasikevičius rūbinėje ne tik išliejo susikaupusį pyktį ant savo auklėtinių, bet ir analizavo nesėkmės ir visiškos kapituliacijos priežastis beveik iki vidurnakčio.

„Vaizdas aikštėje šiandien neatspindi klubo istorijos. Buvo neatsakingai pažiūrėta į „Žalgirio“ marškinėlius. Nepadariau savo darbo. Stengsiuosi per kelias dienas iki kitų rungtynių pasiekti, kad vyrai taptų tokiais pačiais žmonėmis, kokie buvo pernai tuo pačiu metu“, – per artimiausias dienas turimas atlikti užduotis įvardijo Š. Jasikevičius.

Jau trečiadienį vakare „Žalgirio“ laukia Eurolygos dvikova išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda, o penktadienį į Kauną atvyks Stambulo „Fenerbahče“.

Kitą pirmadienį spalio 22 d. „Žalgiris“ LKL čempionate namie priims Alytaus „Dzūkiją“.

Verta paminėti, kad išvykoje patį skaudžiausią pralaimėjimą „Žalgiris“ yra patyręs 2009-aisiais, kai LKL finalo rungtynėse Vilniuje 58:100 pralaimėjo „Lietuvos rytui“.

Tiek 2009, tiek 2010 m. „Žalgiris“ LKL užėmė antrąją vietą, tačiau nuo 2011-ųjų Kauno klubas Lietuvos čempionate dominuoja iki šių dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)