Eilato „Hapoel“ klube rungtyniavęs krepšininkas yra pasiruošęs solidžią statistiką perkelti ir į dar aukštesnį lygį – Eurolygą, o apie tai krepšininkas kalbėjosi kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku. Pokalbio pradžioje aukštaūgis papasakojo apie pagrindinius motyvus renkantis „Žalgirio“ pasiūlymą.

„Pagrindinė priežastis sutikti buvo klubo praeitis, tai, kad jie padeda patobulėti jauniems žaidėjams. Ne kartą pastebėjau, jog ši komanda pasikviečia nedaug patirties turinčius krepšininkus ir, bėgant laikui, juos užaugina.

Be to, žinau, kad Martinas Schilleris yra puikus treneris, jis treniravo ir JAV, todėl žino ir amerikietiško stiliaus žaidimą. Gera organizacija, jaunų žaidėjų tobulinimas bei treneris Martinas buvo veiksniai, kurie paskatino prisijungti“, – pasakojo J.Nebo.

Antrąjį profesionalo karjeros sezoną Europoje pradėsiantis J.Nebo, dar prieš pasirašydamas sutartį su „Žalgiriu“, žinojo apie M.Schillerio patirtį JAV dirbant su „G lygos“ Solt Leik Sičio „Stars“ klubu.

Tiesa, šviežiai iškeptą žalgirietį nustebino, kaip gerai pirmajam pokalbiui su juo buvo pasiruošęs Kauno ekipos vyriausiasis treneris.

„Pirmą kartą pasišnekėjęs su treneriu M.Schilleriu likau labai nustebintas. Jis buvo itin detalus, netgi turėjo pasiruošęs vaizdo medžiagos: per „Zoom“ pokalbį jis rodė asmenines mano video iškarpas ir atkreipė dėmesį, kur man reikėtų patobulėti. Buvau nustebintas, koks detalus, struktūriškas yra šis treneris“, – tvirtino „Žalgirio“ naujokas.

Tobulėti Kaune sieksiantis ir dar geresniu žaidėju norintis būti J.Nebo supranta, kad šiuo metu svarbiausia buvo rasti komandą, kurioje jis galėtų atsiskleisti geriausiai. Žinant tai, „Žalgirio“ pasiūlymas sugebėjo nukonkuruoti ir finansiškai patrauklesnes viliones iš kitų ekipų.

„Aš, kaip jaunas žaidėjas, galėčiau būti naivus ir norėti viską gauti iš karto. Tačiau kalbuosi su agentu ir žmonėmis aplink mane, kurie bando paaiškinti, kaip svarbu eiti tinkama linkme.

Ne visada svarbiausia, kiek uždirbsi, svarbu yra tai, ar esi tinkamoje padėtyje, kurioje gali tobulėti, ir tik tuomet aktualu siekti kažko daugiau“, – aiškino aukštaūgis.

Visame pokalbyje J. Nebo papasakojo apie savo pirmąjį sezoną Izraelyje, susidomėjimą iš kitų Eurolygos komandų, „Žalgirio“ sudėtį bei atsakė į visus prenumeratorių klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)