Netikėtumą Ispanijos ACB krepšinio pirmenybėse sekmadienį pateikė dviejų lietuvių atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (6-6). Prieš kelias dienas Kauno „Žalgiriui“ Eurolygoje nusileidę baskai svečiuose 91:78 (22:12, 24:23, 22:19, 23:24) įveikė „Barcelona“ (10-2) komandą.

„Sureagavome į visus trenerio nurodymus, pastabas, kurias sakė po pralaimėjimo „Žalgiriui“. norėjome pasiimti šiandien šį tašką, ėjome, kovojome, smagu, kad pasisekė ir laimėjome, – laidos „Šaro Barsa“ žurnalistui Tomui Ramanskui kalbėjo Rokas Giedraitis. – „Barcelona“ niekada nepasiduos. Smagu, kad atsakėme tuo pačiu, pavyko. Ten buvo tokie lemiami momentai mums, kur arba būtų jie grįžę, arba mes pabėgę +11, kaip šiandien. Super tikrai“.

Daugiau R. Giedraičio minčių rasite laidoje „Šaro Barsa“.

Prie pergalės R. Giedraitis per 25 sužaistas minutes pridėjo 9 taškus, 3 atkovotus kamuolius ir vieną rezultatyvų perdavimą. 18 minučių rungtyniavęs Tadas Sedekerskis pasižymėjo 8 taškais, 4 atkovotais kamuoliais ir rezultatyviu perdavimu.

„Barcelonos“ strategas Š. Jasikevičius po pralaimėjimo pažymėjo, kad pralaimėta sekmadienį buvo jau komandai grįžtant iš Stambulo į Barseloną.

„Nes jie neišėjo į aikštę su tinkamu nusiteikimu ir pergalės troškimu. Varžovų noras laimėti buvo didesnis. Liūdna, nes pralaimime todėl, kad nepasiruošiame psichologiškai“, – kalbėjo treneris.

Šaras apgailestavo, kad trenerių štabui nepavyko motyvuoti komandos rungtynėms su „Baskonia“: „Nebuvome pasirengę gintis ir kentėti aikštėje. Leidome varžovams visus kėlinius pelnyti daugiau nei 20 taškų. Neįmanoma per 48 valandas iš geros komandos virsti tokia, kokią matėte sekmadienį. Tai psichologija“.

Anot jo, Nikola Mirotičius, Kyle'as Kuričius ir Rokas Jokubaitis neišsiskyrė puikiu žaidimu, bet jie bent kovojo. „Tai mažiausia, ką galima padaryti. Kai kurie žaidėjai vis dar gyvena atostogų režimu. Jau gruodis, bet jie vis dar „nepasirodė“. Kai kurie kiti tiesiog renkasi rungtynes“, – tiesiai šviesiai rėžė Š. Jasikevičius.

„Barcelonos“ dabar gruodžio 10 dieną laukia intriguojanti Eurolygos dvikova su Madrido „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)