Jie atsigriebė už nesėkmę pirmame rate 79:82.

Lemiamas dvikovos lūžis įvyko trečiajame kėlinyje – Pasvalio komanda po didžiosios pertraukos daugiausia Lance'o Jeterio dėka į svečių krepšį siuntė vieną taiklų metimą po kito, sėkmingai rakino uteniškius gynyboje ir laimėję kėlinį 26:9 susikūrė pranašumą, kurio „Juventus“ panaikinti nebesugebėjo.

Pasvalio komanda itin užtikrintai atakavo iš trijų taškų zonos – tikslą pasiekė net 55 proc. tolimų metimų (12/22).

Prieš mačą specialiu prizu buvo apdovanotas „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Emmanuelis Omogbo. Nigerijos rinktinės krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu spalio mėnesio „Betsafe-LKL“ žaidėju.

Tai buvo ir paskutinės amerikiečio Justino Wattso rungtynės Pasvalio komandos gretose. Krepšininkas rungtyniauti išvyks į Šveicariją.

Būtent J. Wattsas buvo pagrindinis pergalės kalvis. Jo sąskaitoje – 18 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

Pirmame kėlinyje abi komandos labiau rėmėsi savo snaiperiais ir atakavo iš trijų taškų zonos. Didelio pranašumo susikurti nesugebėjo nei viena pusė ir po pirmojo ketvirčio šeimininkai turėjo minimalų deficitą – 22:23.

Antrasis kėlinyje prasidėjo uteniškių spurtu, po kurio įpusėjus kėliniui jie pirmavo dviženkle persvara – 36:25. Tačiau Pasvalio komandos toks scenarijus iš vėžių neišmušė, ji sugebėjo skirtumą panaikinti, tačiau svečiai kėlinio pabaigą sužaidė sėkmingiau ir po pirmosios rungtynių pusės dar pirmavo 43:37.

Po pertraukos pasvaliečiai tiesiog dominavo – puolime ryškiai žibėjo L. Jeteris, gynyboje svečiams nebuvo suteikiama jokių šansų ir 26:9 laimėtas ketvirtis nulėmė, kad paskutiniame kėlinyje Pasvalio komandai beliko sutvarkyti formalumus.

„Pieno žvaigždės“: Justinas Wattsas 18 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Lance'as Jeteris 17 (2/2 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 4/4 baudos, 6 rez. perd.), Yannickas Franke 10 taškų.

„Juventus“: Dovis Bičkauskis ir Arvydas Šikšnius po 13, Vaidas Čepukaitis 11 taškų (5/5 dvitaškiai, 1/2 bauda).

Pirmadienį 18 val. dešimtąjį turą uždarys Alytaus „Dzūkijos“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkų susitikimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)