Tokiu būdu žalgiriečiai vienu žingsniu priartėjo prie jau 11-ojo iš eilės Lietuvos čempionų titulo – jie serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

„Ryto“ vairininkas Giedrius Žibėnas po mačo bedė pirštu ne tik į varžovams pralaimėtą fizinę kovą, bet ir į parodytą nepakankamą norą bei tikėjimą savo jėgomis.

„Rungtynes pralaimėjome antrame kėlinuke (12:28). Kituose ketvirčiuose tokių problemų neturėjome. Ryškiai nusileidome pagal fiziškumą ir atšokusius kamuolius, todėl toks ir galutinis rezultatas. Labiausiai už tai atsakomybę turėčiau prisiimti pats, nes žinojome, kad prieš mus bus Eurolygos kūnai, galėjome geresnę rotaciją taikyti. Taip pat aš vis dar neįtikinu komandos, kaip svarbu yra protingos pražangos.

Bet svarbiausia yra tai, kad mūsų tikėjimas turi būti kitokio lygio. Šiandien aš jo nejaučiau. Galime ir mes, kaip treneriai, geriau nuteikti žaidėjus, nes mūsų komanda yra verta šiek tiek daugiau, nei pamatėte šiose rungtynės. Galime žaisti geriau ir tą ne kartą esame parodę.

Mes tikrai prastai gynėmės – ne pagal savo standartus. Praleidome labai daug pigių taškų, o tai nėra finalą puošiantys epizodai. Artūras Milaknis ir Nigelis Hayesas mėtė laisvi, taip nebus, kad jie visą seriją nepataikys. Čia turime būti kietesni ir disciplinuotesni“, – teigė specialistas.

Paklaustas, ar antrasis mačas, kuris vyks sostinėje, gali būti lemiamas. G. Žibėnas su tuo ne visai sutiko.

„Žinote, žaidžiame rungtynes po rungtynių. Mes jau dabar turime pamiršti pirmąsias čia ir dabar ir ruoštis antrosioms, dirbti ties tuo, ką patys galime kontroliuoti – tuos smulkius dalykus, kurių šiandien nepadarėme“, – akcentavo jis.

Tuo metu nugalėtojų strategas Martinas Schilleris pabrėžė, kad jo auklėtiniams stigo stabilumo ginantis.

„Sveikinimai vaikinams, džiaugiamės pergale. 1:0 – nei daugiau, nei mažiau. Pirmame ir trečiame kėliniuose gynėmės nekaip, o antrame ir ketvirtame tai darėme gerai. Manau, juose pridėjome agresyvumo ir intensyvumo.

Esu laimingas, kad išlaikėme anksti įgytą pranašumą, tai ne visada būna lengva. Vaikinai šį kartą gerai padirbėjo“, – tikino austras.

Antroji LKL finalo dvikova vyks penktadieno vakarą Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)