„Labai aiškiai pirmajame kėlinyje negavome jokios pagarbos iš teisėjų pusės. Pradėti tokias rungtynes mums užfiksuojant 7, o jiems – tik 2 pražangas, baudų metimais 0-11... Čia absoliučiai parodo, kad taisyklių traktavimas nebuvo lygus. Ir rungtynių metu buvo daug daugiau svarbių detalių šiuo klausimu.

Iš kitos pusės, išlyginome rezultatą – 54:54, bet „Olympiakos“ sugebėjo pataikyti labai sunkius metimus ir vėl atitrūko. Reikia pagirti vyrus už tą atsigavimą. Taip, varžovai buvo agresyvesni, kas mane nuliūdino, bet jie geriau žino kaip žaisti esant situacijoje 0-1, nei mes pirmaudami 1-0. Stengiausi paruošti komandą būsimoms provokacijoms, bet tai reikia patirti savo kailiu“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ pirmą baudą šiame mače metė tik 14-ąją minutę, kai tokią teisę gavo Antanas Kavaliauskas. Iš viso žalgiriečiai šiose rungtynėse metė 16 baudų iš kurių pataikė 11, o aikštės šeimininkai – 24, iš kurių realizavo 17.

Arbitrai per visą mačą „Žalgiriui“ sušvilpė 26, o „Olympiakos“ komandai – 23 pražangas.
Nereikia minėti pavardžių. Rungtynių pradžia buvo labai įdomi, ir to net nereikia slėpti. Yra kaip yra, bet be pavardžių. Negavome lygaus taisyklių traktavimo ir tai labai atsiliepė mūsų agresijai, ėmėme saugotis, bandėme neprisirinkti pražangų.
Šarūnas Jasikevičius

Kaip jau buvo skelbta, vyriausiasis rungtynių arbitras buvo slovėnas Saša Puklas.

Apie jo tendencingumą dar prieš keletą savaičių viešai paskelbė Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitrios Giannakopoulas, suskaičiavęs, kad nuo 2012-2013 m. sezono S. Puklo teisėjautose rungtynėse Eurolygoje „Olympiakos“ rezultatas yra 13-4 ir šią informaciją išsiuntinėjęs visos Europos žiniasklaidos priemonėms.

Apskritai šį sezoną Eurolygoje OLY laimėjo 5 iš 6 rungtynių, kuriose teisėjavo S. Puklas. „Žalgiris“ savo ruožtu pralaimėjo 4 iš 5 rungtynių, kuriose dirbo šis arbitras iš Slovėnijos.

Dar pirmojo kėlinio metu Š. Jasikevičius ne kartą ironiškai šypsodamasis atsisuko į savo asistentus ir linksniavo S. Puklo pavardę, tačiau po mačo, Krepšinis.lt konkrečiai paklaustas apie šį arbitrą, jo minėti nebenorėjo.

„Nereikia minėti pavardžių. Rungtynių pradžia buvo labai įdomi, ir to net nereikia slėpti. Yra kaip yra, bet be pavardžių. Negavome lygaus taisyklių traktavimo ir tai labai atsiliepė mūsų agresijai, ėmėme saugotis, bandėme neprisirinkti pražangų.

Stengiausi, kad vyrai agresijos neprarastų, bet aišku, tai yra žmogaus natūra, kad tu imi reaguoti į situaciją. Tu imi saugotis ir taip toliau, tampi kitoks. Tai turi būti mums dar viena pamoka, kad nepaisydami savo asmeninės statistikos, pražangų, mes turime kentėti, kentėti ir kentėti. Tik taip galima kažko pasiekti žaidžiant su tokiais varžovais“, – pabrėžė Šaras.

Kartu su slovėnu S. Puklu šiose rungtynėse teisėjavo italas Carmelo Paternico ir latvis Olegas Latiševas.

Anot Š. Jasikevičiaus, rungtynių intensyvumas ir pragariška atmosfera jo visiškai nenustebino, o žaidėjų padarytos klaidos – logiška ketvirtfinalio įtampos pasekmė.

„Aš manau, kad turėjome labai daug galimybių įmesti kamuolį aukštaūgiams prieš jų mažiukus, bet to nepadarėme. Kaip ir sakiau, varžovai moka žaisti antras atkrintamųjų varžybų rungtynes per 48 valandas kur kas geriau.

Aš tikiuosi, kad mūsų vyrai kitose rungtynėse į aišktę išeis su šita idėja. Tokiose serijos krepšinis kartais net nukeliauja į antrą planą, apie taktikas jau galime kalbėti vėliau. Čia yra labai aukšto lygio atmosfera, intensyvumas, reikia tai suprasti ir patirti patiems.

Apskritai rungtynės buvo tokios, kokių ir laukėme. Blogai, kad pradėjome dėdami žingsnį atgal, bet žiūrint iš kitos pusės žinome, kad „Olympiakos“ eis kovoti ir kariauti“, – pažymėjo treneris.

Apskritai „Žalgiris“ šiame mače padarė 16 klaidų (varžovai – 13). Pirmose serijos rungtynėse trečiadienį, kurias žalgiriečiai laimėjo, Kauno komanda suklydo tik 7 sykius.

Didelę rungtynių dalį į Š. Jasikevičiaus veidą žalios šviesos lazeriu buvo šviečiama iš „Olympiakos“ fanų sektoriaus. Paklaustas, kaip į tai reaguoja, „Žalgirio“ treneris blykstelėjo ironija.

„Super, tegul švitina į mane. Man tai mesti į krepšį nereikia. Tuo metu žaidėjų nešvitina, tai tegul tik ir švitina į mane. Tikrai, man tai mesti juk nereikia. Burną uždengtų atvirą, būtų dar geriau“, – šyptelėjo strategas.

Paklaustas, kaip vertina situaciją, kad iš Graikijos į Lietuvą „Žalgiris“ grįžta esant lygiam serijos rezultatui 1-1, Š. Jasikevičius gūžtelėjo pečiais.

„Šiandien pralaimėjome, tai taip ir vertinu. Galėjo būti 2-0“, – nukirto treneris.

Trečiosios serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos ateinantį antradienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)