Savo nepasitenkinimą arbitro darbu L. Kleiza išreiškė jau nuaidėjus finalinei sirenai ir Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubui iškovojus dramatišką pergalę rezultatu 64:62 prieš „Galatasaray“ ekipą.

Kol kiti „Fenerbahce Ulker“ žaidėjai džiaugėsi pirmu sezono trofėjumi, puolėjas iš Lietuvos nuskubėjo prie aikštelės viduryje stovėjusio teisėjo ir tarstelėjo jam kelis ne pačius maloniausius žodžius. Šis iškart priėjo prie komisariato, kur buvo jo kolegos, ir užfiksavo incidentą. Tuo metu įsikarščiavusį L. Kleiza toliau nuo arbitrų nusivedė komandos atstovai.

Beje, rungtynių vaizdo įraše matyti, kad per paskutines 4 min. teisėjai iš tiesų neskyrė bent dviejų galimų pražangų prieš L. Kleizą. Tai veikiausiai ir sukėlė lietuvio pyktį.

Du ginčytini epizodai - vaizdo įraše nuo 30:00 ir 34:30 min., o L. Kleizos „pokalbis“ su teisėju - nuo 39:54 min.:

L. Kleiza, kuris prie „Fenerbahce Ulker“ triumfo prisidėjo 11 taškų ir 6 atkovotais kamuoliais, turės praleisti dvikovas su „Mersin“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Primename, kad iš pažiūros už kur kas rimtesnį incidentą - tarpusavio muštynes, kilusias per LKL rungtynes tarp Utenos „Juventus“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų, jų dalyviai sulaukė žymiai švelnesnių nuobaudų: Ernestui Ežerskiui, Simonui Kymantui ir Dovydui Redikui skirta vieno mačo diskvalifikacija ir 800 Lt bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)