Šeštadienio popietę buvo žaidžiamos ketvirtos A diviziono pusfinalio serijos iki 3 pergalių rungtynės, kuriose tauragiškiai grūmėsi su Kauno raj. „Omega-United“. Atkaklus mūšis vyko itin permainingai. Savoje aikštėje žaidę „Omegos“ krepšininkai situaciją kontroliavo lygiai pusę rungtynių ir antro ketvirčio pabaigoje buvo susikrovę 8 taškų persvarą (45:37).

Tačiau šis pranašumas tapo susitikimo lūžiu. Tauragės atstovai surengė sėkmingą atkarpą, išlygino ir netrukus persvėrė rezultatą savo naudai. Nuo šio momento jau jie laikė žaidimo vadžias. Tiesa, lemiamo ketvirčio viduryje rezultatas buvo darkart išlygintas (64:64), tačiau įgyti iniciatyvos šeimininkams nebepavyko. Galutinis mačo rezultatas – 71:77 (24:23, 21:16, 8:21, 18:17), o pusfinalio serija baigėsi rezultatu 3:1.

Nugalėtojų komandoje geriausiai pasirodė Liudas Radavičius, pelnęs 31 tašką ir atkovojęs 13 kamuolių. Liudas Valantinas įmetė 21 tašką.

Kauno rajono komandoje išsiskyrė Vitalijus Lukša. Jo sąskaitoje – 14 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Giedrius Būda ir Henrikas Šliogeris pelnė po 11.

Tauragės krepšininkai į RKL A diviziono finalą patenka kasmet nuo 2013 metų, tačiau visuomet jiems tekdavo tenkintis antrąja vieta. Šįkart finale tauragiškiai susigrums su Kauno KTU, kuri pusfinalyje 3:0 palaužė Biržų „Biržus“.

Finalo serija vyks balandžio 21, 23, 28, 30 ir gegužės 4 dienomis. Žaidžiama iki 3 pergalių. RKL čempionai kitame sezone turės galimybę debiutuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Šeštadienį taip pat buvo žaidžiamos antros B diviziono mažojo finalo rungtynės tarp Stakliškių „Guostos“ ir Ukmergės „Olimpo“. Serijoje iki 2 pergalių pirmas rungtynes namuose laimėjo ukmergiškiai 72:59.

Atsakomasis mačas Prienuose klostėsi jau pagal kitokį scenarijų. Ukmergiškiai čia atrodė vangiai ir jau po 2 ketvirčių atsiliko net 30:55. Po ilgosios pertraukos svečiai kiek pagyvino žaidimą, bet sukauptas deficitas buvo per didelis. Susitikimas baigėsi rezultatu 86:78.

Lemiamos rungtynės dėl B diviziono bronzos vyks ateinantį ketvirtadienį (04 14) Ukmergėje.