Rungtynės prasidėjo nerezultatyviomis lietuvių atakomis. Pirmuosius taškus komandai pelnė Audrius Damušis, o nuo ketvirtos kėlinio minutės „Lituanica“ atrado savo žaidimą ir pradėjo rinkti taškus greitose atakose bei tolimais metimais. Varžovai buvo nusiųsti į nokdauną – 32:17.

Per anksti pradėję džiaugtis savo pergale lietuviai antrame ketvirtyje pradėjo klysti. Po kelių keitimų žaidimas išsiderino ir ėmė skilinėti gynyba. Tuo tarpu varžovai pasinaudoją proga ir vedami Marcuso Gudingo beveik išlygino rezultatą. „Lituanica“ per kėlinį praleido net 34 taškus.

Labiausiai „Lituanica“ vyrus žudė M. Gudingas vien per pirmus du kėlinius spėjęs pelnyti net 23 taškus, pataikydamas 7 tritaškius iš 9.

Po pertraukos Bradforfo krepšininkai ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo 4 taškų pranašumą. Vis dėlto lyderio vaidmens ėmėsi Mantas Gūžys, kuris sužaidė išties fantastišką kėlinį – varžovus baudė tolimais metimais, greitais prasiveržimais bei perimtais kamuoliais. Manto benefisą vainikavo įspūdingas dėjimas po perimto kamuolio.

Po krepšiu sėkmingai žaidė Aušridas Petraitis, kuris ne vieną kartą privertė sirgalius pakilti iš savo vietų. Prieš lemiamą ketvirtį vėl buvo kiek ramiau – 82:65.

Jame „Lituanica“ vis labiau kontroliavo žaidimą ir neleido „Dragons“ žaidėjams net pagalvoti apie pergalę. Šiame kėlinyje debiutavo ir jauniausias komandos žaidėjas Arnas Petrauskas. Jis pelnė 4 taškus. Likus žaisti trims minutėms skirtumas buvo 20 taškų, todėl treneris Eridanas Lazdauskas išleido visus atsarginius žaidėjus. Rungtynės baigėsi rezultatu 99:86.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė M. Gūžys, kurio sąskaitoje – 28 taškai. A. Petraitis pridėjo 23, A. Damušis – 13, Edvinas Vaupšas – 11, Paulius Adomaitis – 9 taškus.

99 taškai per rungtynes – antras geriausias „Lituanica“ rezultatas šį sezoną. Rezultatyviausias rungtynes lietuviška ekipa sužaidė prieš „Hemel Storm“, kai pelnė net 108 taškus.

Kitose rungtynėse (sekmadienį, sausio 15 d.) lietuviai namuose priims Lankaširo „Spinners“ komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją