FIBA išplėtė Lietuvoje jau anksčiau pritaikytas sankcijas Deividui Keburiui tarptautiniu mastu.

32-ejų puolėjas diskvalifikuotas iki 2026-ųjų balandžio 26 d. ir negalės dalyvauti jokiose oficialiose krepšinio varžybose.

Krepšininkas 2018-2020 metais atstovavo „Tauragės“ komandai antroje pagal pajėgumą šalyje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Žemaitijos klubas pernai buvo atsidūręs lažybų skandalo epicentre, po kurio išnyko iš krepšinio žemėlapio.

Gavus anoniminių pranešimų NKL karštąja linija dėl manipuliavimo rungtynių rezultatais, informacija buvo perduota teisėsaugai, pradėjusiai ikiteisminį tyrimą.

Kaip tuomet skelbė Klaipėdos apygardos prokuratūra, nustatyta, jog vienas „Tauragės“ krepšininkų, veikdamas per kitą asmenį, atliko piniginius statymus lažybų bendrovėje už savo ekipos nesėkmes.

„Nuo 2019 metų lapkričio iki 2020 metų kovo sportininkas tyčia žaidė taip, jog priešininkų komandos išsiveržtų į priekį ir rungtynes laimėtų. Nevykdydamas trenerio nurodymų, nutraukdamas puolimo derinius bei vengdamas metimų, vyras per keturis mėnesius nulėmė aštuonis savo komandos pralaimėjimus“, – pranešė prokuratūra.

Tačiau byla baigėsi be nuosprendžių – krepšininkui pripažinus kaltę ir nematant pagrindo manyti, kad ateityje jis darys naujus nusikaltimus, prokurorai priėmė nutarimą atleisti žaidėją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Šį nutarimą patvirtino ikiteisminio tyrimo teisėjas. Krepšininkas taip pat turėjo sumokėti 1,5 tūkst. eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Neoficialiomis žiniomis, ikiteisminis tyrimas lietė ir daugiau „Tauragės“ žaidėjų, tačiau šie kaltę neigė, o pareigūnams pritrūko įrodymų.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) D. Keburį diskvalifikavo iki 2026-ųjų, o FIBA neseniai tą pačią sankciją pritaikė tarptautiniu mastu.

Tuo metu buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Willas Cherry užsitraukė nemalonę dėl vengimo vykdyti Krepšinio arbitražo teismo (BAT) sprendimą.

31-erių įžaidėjas iš JAV susilaukė FIBA sankcijos – tarptautinio perėjimo draudimo.

BAT viešai kol kas nėra paskelbęs jokių sprendimų, susijusių su W. Cherry.

Primename, kad pastarasis „Žalgiryje“ užbaigė 2014-2015 metų sezoną, tapdamas Lietuvos čempionu. Vėliau jis rungtyniavo Vokietijoje, Turkijoje, Kroatijoje, Graikijoje, Italijoje, Izraelyje, trumpam buvo grįžęs ir į tėvynę.

Praėjusiame sezone W. Cherry atstovavo Frankfurto „Skyliners“ klubui ir buvo rezultatyviausias jo žaidėjas Vokietijos pirmenybėse – vid. 13,9 taško, 3,9 atkovoto kamuolio bei 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

Šį sezoną W. Cherry pradėjo neturėdamas komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją