Rungtynes rezultatyviau ir užtikrinčiau pradėjo baltarusiai, kurie po pirmų penkių minučių išsiveržė į priekį 9:15, tačiau jau netrukus, po kelionės prabudę kauniečiai, pradėjo demonstruoti, kad jie neveltui yra laikomi vieni iš favoritų ir daugiausiai šansų turinčiais šiemet iškovoti čempionų taurę. Baigiantis pirmajam ketvirčiui jie jau pirmavo 30:25.

Rezultatyvi rungtynių pradžia žadėjo gražų ir rezultatyvų krepšinį. Šiose rungtynėse Laikinosios sostinės komandą pagerino visų laikų IABL rezultatyvumo rekordą ir pelnė net 125 taškus, o galutinis rezultatas skelbė triuškinančią pergalę prieš pernai metų trečios vietos laimėtojus: 125:89. Įdomus faktas, kad šiose rungtynėse pasižymėjo visi 12 komandos žaidėjų: A. Makūnas pelnė 23, K. Meiliūnas - 21, T. Pileckas ir M. Čeponis - po 15, J. Nausėdas - 14, M. Latkauskas - 10, A. Geiša - 9, M. Šumlinskis - 8, M. Gailiūnas - 4, L. Mikšys, I. Birbalas ir T. Butkevičius - po 2 taškus.

Po šių rungtynių Kauno krepšinio lygos (KKL rinktinės žaidėjai laukė antrų rungtynių su Vilniaus krepšinio lygos (VKL) komanda, kuri į Rygą atsivežė ir vieną slaptą ginklą - Dainių Novicką, vienintelį profesionalų krepšininką, kuriam buvo leista dalyvauti mėgėjų tarptautiniame turnyre.

Kaip ir pirmos rungtynės taip ir antros buvo rezultatyvios, tačiau kauniečių komanda nors ir buvo laikoma šių rungtynių favorite (kas ir galėjo lemti žaidėjų nusiteikimą), patyrė netikėtą pralaimėjimą rezultatu 98:112. Paleidusi varžovus antrame ketvirtyje, Kauno komanda nors ir buvo priartėjusi ketvirtame kėlinyje iki 2 taškų, tačiau to neužteko, kad iš Latvijos grįžtu su dviem pergalėmis.

Šiose rungtynėse Kauno komanda ir vėl žaidė komandinį krepšinį, kas leido net vienuolikai žaidėjų pelnyti taškus: T. Pileckas įmetė 25, A. Makūnas - 16, A. Geiša - 15, L. Mikšys ir M. Šumlinskis - po 8, K. Meiliūnas - 7, M. Gailiūnas ir M. Latkauskas po 6, M. Čeponis - 3, J. Nausėdas ir I. Birbalas - po 2 taškus.

Naudingiausiu šio turo žaidėju KKL komandoje išrinktas Aidas Makūnas, o Karolis Meiliūnas buvo išrinktas į simbolinį penketuką. Kitas turas vyks Minske (Baltarusija), kovo 8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)