Į rinktinės stovyklą pakviesti žaidėjai liepos 5-14 d. Melburne dalyvaus pasirengimo stovykloje, kurioje treneris ir atrinks galutinį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes vyksiančių krepšininkų dvyliktuką.

Apkarpius sąrašą tapo aišku, kad į Braziliją tikrai nekeliaus Klaipėdos „Neptūno“ garbę ginantis vidurio puolėjas Angusas Brandtas – jo pavardė iš išplėstinio sąrašo buvo išbraukta.

Visgi tarp kandidatų į nacionalinę komandą vis dar yra Kauno „Žalgirio“ garbę ginantis puolėjas Brockas Motumas, 7 NBA lygoje žaidžiantys krepšininkai, 7 Australijos lygos žaidėjai, veteranas Davidas Andersenas ir kt.

Liepos 25 ir liepos 30 d. atitinkamai Argentinoje ir Brazilijoje su australais kontrolines rungtynes žais Lietuvos rinktinė, o olimpinių žaidynių A grupėje žaliojo žemyno komanda kausis su Kinijos, JAV, Venesuelos bei dviem atrankos turnyrus laimėjusiomis nacionalinėmis ekipomis.

Australijos rinktinės kandidatų sąrašas:

Patrickas Millsas (San Antonijaus „Spurs“), Joe Inglesas ir Dante Exumas (abu – Jutos „Jazz“), Matthew Dellavedova (Klivlando „Cavaliers“), Andrew Bogutas („Golden State Warriors“), Aaronas Baynesas (Detroito „Pistons“), Cameronas Bairslow (Čikagos „Bulls“), Brockas Motumas (Kauno „Žalgiris“), Damianas Martinas (Perto „Wildcats“), Chrisas Gouldingas (Melburno „United“), Kevinas Lischas (Sidnėjaus „Kings“), Davidas Andersenas (Liono ASVEL), Ryanas Broekhoffas (Krasnodaro „Lokomotiv“), Bradas Newley (Sidnėjaus „Kings“), Nathanas Jawai (laisvasis agentas), Damianas Martinas (Perto „Wildcats“), Adamas Gibsonas (Brisbeno „Bullets“), Cameronas Giddensas („Cairns Taipans“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)