Su talentais dirbę treneriai sutartinai tvirtino, kad jaunuoliai greitai įsisavino informaciją.

„Vaikinai, lyginant su vakarykšte treniruote, šiandien žymiai geriau viską atliko ir manau, kad auga gera pamaina. Yra tokia gabi ir po vienos treniruotės gali užčiuopti naujoves ir jas išbandyti, taip greitai tobulėja. Mums belieka pasidžiaugti.

Praleidau labai gerą laiką, vaikinai yra motyvuoti, talentingi. Manau buvo naudinga ir man, ir jiems“, – sakė treneris Ramūnas Butautas.

Su merginų komanda dirbęs Aurimas Jasilionis tvirtino, kad krepšininkės buvo darbščios ir stengėsi kuo geriau atlikti visas užduotis.

„Geras jaunimas, gerai dirba, noriai dirba. Nustebęs buvau, nes daug perspektyvių merginų pamačiau, kurios myli krepšinį ir noriai dirba. Pratimus atrinkome tokius, kad būtų daugiau technikos veiksmų, stengėmes daugiau akcentuoti žaidimą vienas prieš vieną ir pabaigoje žinoma žaidimas du prieš du“, – teigė A.Jasilionis.

„Treniruotės tema buvo žaidimas du prieš du, du prieš nulį, kai mokomės žaisti be užtvarų. Kaip judėti, kaip reaguoti, ar veržiamasi į galinę liniją ar į vidurį. Vaikinai pakankamai greitai įsisavina informaciją, šiandien buvo gera treniruotė ir jos pabaiga buvo labai kokybiška. Aš labai džiaugiuosi jų darbu“, – pasakojo jau ne pirmoje projekto stovykloje dalyvaujantis Gintaras Kadžiulis.

Prie projekto trenerių kolektyvo taip pat prisijungė ir individualaus rengimo treneris Darius Sirtautas, bei strategai – Donatas Mikulevičius ir Karolis Abramavičius. Taip pat LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė ir Rima Daunienė.

Projekto dalyviai po treniruočių dalyvavo viktorinose ir stiprinosi projekto draugo, prekybos centro „LIDL“, dovanomis – „Čempionų užkandžiais“.

Projekto metu bus surengtos penkios stovyklos įvairiuose Lietuvos miestuose, merginų rinktinė dalyvaus EYBL čempionate, o vaikinų komanda varžysis specialiame Kalėdiniame turnyre Lietuvoje. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuris birželio 19-21 dienomis vyks Kaune.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)