Lemiamose, penktose serijos rungtynėse ASVEL išvykoje 80:77 (22:15, 18:19, 27:14, 13:29) palaužė Strasbūro SIG krepšininkus ir serijoje triumfavo 3-2.

Įpusėjus rungtynėms Vilerbano krepšininkai pirmavo net 67:45, tačiau SIG ginklų nesudėjo, surengė spurtą 14:0 ir ėmė kvėpuoti varžovams į nugaras.

Pačioje mačo pabaigoje skirtumas tarp komandų ištirpo iki taško (74:45), tačiau ASVEL gretose lemiamu metu baudas taikliai metę Davidas Andersenas ir Casperas Ware‘as sugebėjo išsaugoti pranašumą.

Būtent C. Ware‘as, paskutinėse rungtynėse pelnęs 27 taškus, ir buvo išrinktas naudingiausiu lemiamo mačo žaidėju. Varžovų gretose pasižymėjo 23 taškus surinkęs Rodrigue‘as Beaubois.

Kartu su komanda, kuri titulą laimėjo pirmą kartą po 2008-2009 m. sezono, aikštėje šventė ir jos savininkas – NBA superžvaigždė T. Parkeris.

„Iš tikrųjų nesitikėjau, kad viskas šitaip baigsis. Dar prieš du mėnesius tikrai negalvojome, kad triumfuoti pavyks, tačiau dabar galime kelti į viršų nugalėtojų taurę. Tai – puikus jausmas“, – kalbėjo T. Parkeris, į Vilerbano klubą investuoti nusprendęs prieš šešerius metus.

Prancūzų žvaigždės nustebimas nėra keistas – reguliariajame šalies čempionate ASVEL užėmė vos 5-ąją vietą, tačiau atkrintamosiose varžybose pademonstravo visai kitą žaidimo lygį ir pradžiugino T. Parkerį ilgai lauktu titulu.

Per visą klubo istoriją Vilerbano klubas Prancūzijos čempionatą laimėjo jau 18-ąjį kartą.

Vilerbano ASVEL
Vilerbano ASVEL
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)