Rinktinėje lieka 13 kandidatų

Jaunieji Lietuvos krepšininkai jau antradienį išskrido į Taliną, kur liepos 9-21 dienomis galynėsis Europos vaikinų (iki 20 metų) pirmenybėse.

Iki čempionato starto lietuviai Estijoje dar spės pasitikrinti jėgas kontroliniame turnyre, todėl T. Pačėsas nusprendė galutinės žaidėjų sudėties kol kas neskelbti ir vežtis 13-a krepšininkų.

Vienam skauda petį, kitam – koją, todėl nenorime jau dabar apsispręsti dėl dvyliktuko, kad nereikėtų nutikus kokiai nelaimei kviestis žmogų atgal“, – paaiškino treneris.

Tačiau kad ir kokia nelaimė ištiktų jaunimo rinktinę, atsigręžti į iš jos prieš dvi savaites išmestus prasižengėlius T. Pačėsas nesiruošia.

Atsiprašymas neįtikino

Neoficialiomis žiniomis, T. Lekūnas ir E. Zinevičius iš komandos išprašyti po to, kai besibaigiant stovyklai Druskininkuose rytinėje treniruotėje pasirodė smarkiai įkaušę po naktinių linksmybių.

Kaip pasakojo rinktinės žaidėjai, T. Pačėsas jau pačią pirmą pasirengimo dieną krepšininkus įspėjo be didesnių kalbų šalinsiantis kiekvieną, kurį pamatys geriantį ar rūkantį. Tačiau T. Lekūnas perspėjimo neišgirdo ir trenerio kantrybę tikrino ne vieną kartą.

Nepaisant to, vėliau 200 cm ūgio puolėjas iš Biržų, kartais lyginamas su Jonu Mačiuliu, per žiniasklaidą atsiprašinėjo trenerių, aistruolių ir savo tėvų, žadėdamas intensyviai treniruotis ir prašydamas suteikti dar vieną šansą.

„Man labai sunku viešojoje erdvėje kalbėtis su žaidėju, kai jau esu su juo užtektinai asmeniškai bendravęs“, – T. Lekūnui replikavo T. Pačėsas. – Nenoriu atskleisti visų detalių, bet jis turėjo pakankamai pamokų, kad susiprastų. O atgailauti po fakto sugeba kiekvienas. Aš sprendžiu apie žmogų ne pagal tai, ką jis šneka – aš matau, ką jis padarė ir ką darė prieš tai. Mes visi daug ką pasakyti galime, o padaryti visai ką kita. Kai tik komanda susibūrė, buvo nustatytos elgesio taisyklės. Gal ne visi suprato, kad tai – ne juokai, gal galvojo, kad čia treneris šiaip sau kalba“.

Pirmas barjeras – serbai

Prieš pasiruošimą užbaigsiantį kontrolinį turnyrą Rakverėje lietuviai spėjo sužaisti 9-ias draugiškas rungtynes, per kurias šventė 5-ias pergales. Praėjusį savaitgalį T. Pačėso auklėtiniai dusyk nugalėjo Estijos studentų rinktinę, o Rakverėje susitiks ir su šios šalies 20-mečių komanda.

„Ieškojome daugiau varžovų, bet didelio pasirinkimo nebuvo, nes nenorėjome važiuoti kažkur toli į užsienį. Gal dar galėjome sužaisti su mūsų studentų rinktine – tos rungtynės mums būtų naudingesnės, bet dėl skirtingų grafikų nepavyko jų surengti“, – kontrolinių dvikovų ciklą apžvelgė treneris iš Alytaus.

Jam 20-mečių čempionatas bus debiutinis stovint prie 1993 metais gimusių krepšininkų komandos vairo. Anksčiau šios kartos žaidėjams vadovavo Darius Dikčius, su kuriuo Lietuvos ekipa 2009 metų Europos 16-mečių čempionate pelnė sidabrą, kitąmet pasaulio 17-mečių pirmenybėse užėmė ketvirtą vietą, o 2011-ų Senojo žemyno 18-mečių čempionate liko penkta.

Nors būsimų konkurentų ankstesniuose turnyruose T. Pačėsas savo akimis nematė, treneris tikino, kad tai jam nebus didelė problema.

„Iš dalies man sunkiau, bet informacijos apie varžovus mes jau turime. Be to, keičiasi ir kitos komandos: ateina nauji žaidėjai, nauji treneriai. Manau, esminės įtakos tai neturės“, – svarstė 41-erių specialistas.

Europos pirmenybes lietuviai pradės liepos 9 d. akistata su Serbijos komanda. A grupėje taip pat varžysis graikai, vokiečiai ir gruzinai.

Lietuvos 20-mečių rinktinės kandidatai

Laimonas Chatkevičius (ūgis – 213 cm; Pietų Karolinos universitetas);
Šarūnas Beniušis (206; Kauno „LSU-Baltai“);
Žygimantas Riauka (203; Viskonsino univ.);
Mindaugas Kačinas (201; Pietų Karolinos univ.);
Tauras Jogėla (203; Panevėžio „Lietkabelis“);
Mantas Mockevičius (189; „Palanga“);
Martynas Paliukėnas (195; Vilniaus „Statyba“);
Paulius Semaška (184; Kėdainių „Nevėžis“);
Vaidas Kariniauskas (200; Kauno „Žalgiris-2“);
Simonas Lekys (182; „Trakai“);
Osvaldas Olisevičius (200; Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomenas“);
Rytis Juknevičius (187; Jonavos „Triobet“);
Ignas Vaitkus (189; Pakruojo „Meresta“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)